Paralympische Spelen dag 6: plaats vijf en acht voor Bouthoorn en van Weeghel

01 september 2021
Topatletiek Vorige

Van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 5 september wordt het paralympisch atletiekprogramma afgewerkt in Japan. In totaal komen 17 teamNL atleten in actie. Op woensdag staan Cheyenne Bouthoorn en Kenny van Weeghel in de finale van de 100 meter T36 en 100 meter T54.

Opnieuw plaats vijf voor Bouthoorn

Cheyenne Bouthoorn kwalificeert zich 's ochtends gemakkelijk voor de 100 meter finale T36. Dit doet ze door een Nederlands record van 14.84 seconden te lopen, ook goed voor de vijfde tijd in de series.

Om aanspraak te maken op een medaille moet Cheyenne in de finale opnieuw een Nederlands record lopen. Bouthoorn probeert zich te mengen in de strijd om plek drie, maar moet uiteindelijk toch genoegen nemen met opnieuw een vijfde plaats. "Weer een mooie vijfde plaats en ook weer een mooie tijd. Ik vind het wel jammer dat ik niet mee kon strijden om de medailles. Ik ga naar huis met twee vijfde plekken en een nieuw persoonlijk record op de 100 meter. Op naar Parijs", aldus Cheyenne na afloop van haar finale.

Domper voor van Weeghel

Ook Kenny van Weeghel moet zich 's ochtends plaatsen voor de finale later vandaag. Hij plaatst zich niet rechtstreeks, maar zijn tijd is snel genoeg om een plekje in de eindstrijd te bemachtigen. In de finale start Kenny van Weeghel als een speer, maar hij weet die voorsprong niet te behouden of uit te breiden. Zijn concurrenten rijden langzaam bij hem weg, volgen lukt niet. Uiteindelijk eindigt van Weeghel als achtste in de 100 meter T54 finale. Een domper. Hij kan niet lang in de teleurstelling blijven hangen, want vannacht (ochtend in Tokio) staan de 800 meter T54 series alweer op het programma. 


Twee weken voor de Paralympische Spelen spraken we Kenny op Papendal. Over zijn zesde deelname aan de Paralympische Spelen en wat hij verwachtte van de Tokio editie. 
 


 

Tijdschema vannacht

Kenny van Weeghel maakt zich alweer gereed voor het volgende onderdeel: de 800 meter series.

Fotografie: Orange Pictures / Hèlène Wiesenhaan
Foto’s in dit nieuwsbericht zijn niet copyright vrij te gebruiken, maar kunnen bij Orange Pictures besteld worden.