Paralympische Spelen dag 9: Drie zevende plaatsen voor TeamNL

04 september 2021
Topatletiek Vorige

Van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 5 september wordt het paralympisch atletiekprogramma afgewerkt in Japan. In totaal komen 17 teamNL atleten in actie. Op zaterdag 4 september stonden drie Nederlandse atleten in de finale.

Nederlands record en zevende plaats voor Vloet

Levi Vloet verbaasde zichzelf vanochtend door een dik persoonlijk en Nederlands record te lopen in de series van de 200 meter (T64). Zijn tijd van 22.66 seconden was goed voor een plek in de finale. "Hoe dan! Een dik PR en door naar de finale. Ik voelde mij al enorm goed en ik wist dat ik snel kon lopen, maar dit had ik niet verwacht." Vanmiddag kon Vloet niet nogmaals verrassen in de strijd om de medailles. Vanuit de lastige baan twee kwam hij na 23.10 seconden als zevende over de streep.

Baars zevende bij kogelstoten

In de finale van het kogelstoten in de klasse F40 eindigde Lara Baars op plek zeven. De bronzenmedaillewinnares van vijf jaar geleden kwam tot een afstand van 7.64 meter. Na afloop reageerde ze met: "Dit is niet wat ik wilde en zeker niet wat ik kan. Op dit moment ben ik verdrietig en teleurgesteld. Het zal even duren voordat ik dit een plekje heb gegeven".

Ook zevende plaats voor Oberoi

Ranki Oberoi hoopte zijn vierde plaats uit 2016 te verbeteren, maar slaagde daar niet in. Met een afstand van 6.76 meter werd hij zevende in de finale van het verspringen (T20).

Geen finale voor Schouten

Fleur Schouten kende als het gevolg van een blessure een moeilijk seizoen. Eerder dit toernooi was ze goed voor een zevende plaats bij het verspringen. Vandaag kon ze niet doordringen tot de finale van de 100 meter (T63). In de series liep ze een seizoensbeste tijd van 16.82 seconden. Na haar race zei Schouten: "mooi dat ik hier mijn beste tijd van dit seizoen loop op het moment dat het moet. Jammer dat ik de finale niet haal, maar het is altijd tof om te racen met meiden uit mijn eigen klasse".

Den Boer vannacht in actie op marathon

Nikita den Boer is komende nacht de laatste Nederlandse atlete die in actie komt op de Paralympische Spelen. Zaterdagavond om 23:40 uur klinkt het startschot voor de marathon.

 

Fotografie: Orange Pictures / Hèlène Wiesenhaan
Foto’s in dit nieuwsbericht zijn niet copyright vrij te gebruiken, maar kunnen bij Orange Pictures besteld worden.