Paralympische Spelen middag 4: de Jong sluit Spelen af met achtste plaats

30 augustus 2021
Topatletiek Vorige

Van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 5 september wordt het paralympisch atletiekprogramma afgewerkt in Japan. In totaal komen 17 teamNL atleten in actie. Maandagmiddag 30 augustus staat Joël de Jong in de 100 meter T63 finale en probeert Nikita den Boer zich te plaatsen voor de 1500 meter T54 finale.

Achtste plaats de Jong

Er staat vandaag maar één finale op het programma: de 100 meter T63. Debutant Joël de Jong maakt zich op voor zijn tweede finale van het toernooi. Na een goede start lukt het Joël niet om zich te mengen in de strijd om de medailles. De Friese atleet snelt naar een tijd van 12.90 seconden, goed voor een achtste plaats. “Na wederom een goede start, liep ik het middenstuk technisch beter dan gisteren. Dit resulteerde ook in een betere tijd”, aldus Joël na de race.

Na vandaag zit het paralympisch debuut van Joël de Jong erop. Hij keert huiswaarts met een zesde plaats op het verspringen T63 en een achtste plaats op de 100 meter T63. Joël over zijn weg naar Parijs: “Ik neem nu een kleine break, daarna samen met Guido terug aan de tekentafel en op naar Parijs.”

Tweede finaleplaats den Boer

Nikita den Boer komt vanmiddag (avond in Tokio) in actie op de 1500 meter T54. Het doel van vandaag: een plaats bemachtigen in de finale. Nikita den Boer begint achterin het deelnemersveld, probeert haar concurrenten gecontroleerd te passeren en eindigt uiteindelijk op een vierde plek in haar serie. De drie snelste uit elke serie kwalificeren zich direct, aangevuld met de twee tijdsnelsten. Nikita den Boer wordt snel uit de spanning verlost, ze behoort tot de tijdsnelsten. Haar reactie: “Ik merkte dat de 5000 meter nog in mijn armen zat, maar ik kon het tempo in deze race makkelijk bijhouden. Uiteindelijk makkelijker door naar de finale dan gedacht, op naar morgen!"

Morgen om 13:56 uur wordt deze spannende 1500 meter (T54) finale gereden.

Tijdschemma vannacht

Vannacht komen Marlène van Gansewinkel en Kimberly Alkemade in actie:

Fotografie: Orange Pictures / Hèlène Wiesenhaan
Foto’s in dit nieuwsbericht zijn niet copyright vrij te gebruiken, maar kunnen bij Orange Pictures besteld worden.