Parklopen in Deventer succesvolle eerste editie

11 september 2018
Sportaanbod Vorige

Michiel Zandbelt, reumatoloog in het Deventer Ziekenhuis en initiatiefnemer van Parklopen in Deventer doet verslag van de eerste succesvolle editie van Parklopen in Deventer.

Dat er in het land voldoende animo is voor het concept Parklopen bleek afgelopen zaterdag 8 september bij de eerste (test) editie van Parklopen Brinkgreven in het gelijknamige park in Deventer. De organisatie mocht bij de eerste editie 52 deelnemers begroeten op het mooie terrein van GGZ organisatie Dimence Groep. De helft van de deelnemers legde de 3 kilometer over een gevarieerd parcours wandelend af en de andere helft hardlopend, ieder op zijn eigen niveau. Er was ook een deelneemster die met haar hond hardlopend het parcours aflegde, zij kende het fenomeen parklopen al van haar familie in Schotland. Drie kinderen liepen het 1 km parcours en één kind het 3 km parcours.

Na afloop waren de reacties zowel offline als online positief. Dit gold zowel voor de organisatie (inclusief oplettende EHBO-ers) als het parcours. Spontane meldingen om mee te helpen bij een vervolg editie of opnieuw mee te zullen gaan doen vielen de organisatie ten deel. Fotograaf Han Balk maakte een prachtige fotoreportage die naast snapshots van deelnemers op de Facebookpagina “parklopendeventer” te bekijken zijn.

De Dimence Groep was ook betrokken bij de organisatie en bereid om haar terrein open te stellen voor de Parklopen. De organisatie in Deventer, aangevoerd door projectleider Edwin Burgman, zijn op basis van deze succesvolle test voornemens om tot definitieve bewegwijzering van het parcours te komen en een maandelijks terugkerend parklopen evenement te realiseren.

Blijf op de hoogte van Parklopen Brinkgreven in Deventer via de facebookpagina. Kijk hier voor meer informatie over Parklopen.

Fotograaf: Han Balk