Prestatie Thomas van Ophem erkend als Nederlands Record

06 december 2017
Topatletiek Vorige

Het nieuwe Nederlands Record speerwerpen voor mannen staat met 80,70 meter op naam van Thomas van Ophem uit Alkmaar. De 25-jarige atleet van AV Hera werpt daarmee de prestatie van Johan van Lieshout uit de recordboeken, die achttien jaar geleden tot een worp van 80,51 meter kwam. De prestatie van Thomas, neergezet op 7 juni 2017 tijdens de Duinlopermeeting op de atletiekbaan van AV Castricum, was in eerste instantie niet erkend als Nederlands Record. Naar aanleiding van een ingediend bezwaar tegen deze afwijzing, is door de Atletiekunie opnieuw onderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek is geconstateerd dat aan de voorwaarden in het Nederlandse wedstrijdreglement is voldaan om deze prestatie van Thomas in de boeken op te nemen als Nederlands Record.

De atleet reageerde verheugd op dit besluit. Thomas van Ophem: "Ik ben blij dat deze procedure is afgehandeld en deze uitkomst kent, het heeft me veel tijd en energie gekost."

Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie: "Het is een goede zaak dat de recordworp van Thomas alsnog voor erkenning in aanmerking is gekomen. We hebben ons als doel gesteld de komende jaren op drie onderdelen de aansluiting op de wereldtop te realiseren en daar is speerwerpen er één van, samen met polsstokhoogspringen en de 400 meter. Deze worp van Thomas is daarin een mooie stap."