Preview NK Indoor junioren - deel I

16 februari 2017
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Meisjes B

Hoogspringen
Het hoogspringen bij de meisjes B belooft vooral een hele spannende wedstrijd te worden. Het verschil tussen de nummer een en de nummer vier op de deelnemerslijst bedraagt slechts zes centimeter. De nummers vijf, zes en zeven hebben al een hoogte van 1,65m achter hun naam genoteerd.

Kogelstoten
Jorinde van Klinken gaat hier eenzaam aan de leiding met een afstand van 17,75m. Deze afstand geeft een gat van 2,44m naar de nummer twee Alida van Daalen, die al wel de EYOF limiet wist te slechtten met een afstand van 15,31m, waar Jorinde de limiet voor de EJK al op zak heeft met de 4 kilogram zware kogel.

Hinkstapspringen
De meisjes B lijkt op voorhand een aan elkaar gewaagd veld. Een blik op de deelnemerslijst verraad dat Edikan Ekpo favoriet is op basis van haar persoonlijk record. Echter zitten Sophie Jebose en Nikki Boon haar op de hielen.

60mh
Zoë Sedney prijkt eenzaam bovenaan de deelnemerslijst. Met een tijd van 8.54 seconden gelopen in de voorbereiding op het NK lijkt ze dan ook klaar voor het eremetaal.

3000m
Floor Doornwaard van AV de Gemzen noteerde vooralsnog de snelste tijd met 10:05,84. De nummers twee en drie, Marije Hijman en Ynte Biemans zitten slechts een krappe twee seconden van elkaar verwijderd.


Jongens B

200m
Op basis van de inschrijvingen is Onyema Adigida van Phanos de topfavoriet voor het hoogste podium. Hij is de enige met een PR onder de 23 seconden.

Verspringen
Hier wordt het naar verwachting een strijd tussen de eerstejaars Noah Chokri, van Rotterdam Atletiek en Sven Jansons van AV Triathlon. Doordat zij beide nog eerstejaars zijn kunnen zij zich plaatsen voor de EYOF later dit jaar in Györ Hongarije. De limiet bij het verspringen bedraagt 6,63m, waar hen persoonlijke records respectievelijk 6,54m en 6,47m zijn.

Polsstokhoogspringen
Léon Mak prijkt bovenaan de deelnemerslijst met een hoogte van 4.47m. Echter was hij dit seizoen al goed voor een hoogte van 4.71m tijdens de NK Meerkamp. Plaats twee en drie geven elkaar slechts 5 luttele centimeters toe.

800m
Tijdens series zullen we ook Najib Hassan in actie zien. Hij heeft zichzelf al verzekerd van de EYOF limiet voor zowel de 800m als de 1500m.

60mH
Het belooft een spannende en gelijkwaardige strijd te worden op dit onderdeel. De nummers een tot en met vier staan binnen slechts 0.02 seconden van elkaar. Er zijn in totaal 9 atleten met een persoonlijk record onder de 8.50 seconden Het is dus al een heel karwij om het te schoppen tot de finales later die dag.

3000m
Tim Verbaandert is op voorhand de topfavoriet voor de titel. De atleet van Eindhoven Atletiek is de enige met een persoonlijk record onder de 9 minuten met een tijd van 8:52,77.


Meisjes A

200m
Hier verwelkomen we de kersvers Nederlands Kampioene op de 200m, Lieke Klaver op de baan. Zij won afgelopen weekend in een schitterende tijd van 23.82 seconden. Met deze tijd slechtte ze zelfs de limiet voor het EJK in Grosseto. Echter is de concurrentie fel. Deze zal onder andere komen van de nummer 3 op de 60m tijdens het NK Senioren, Bowien Jansen. Echter mogen we ook Andrea Bouma van AV de Spartaan niet uitvlakken met een persoonlijk record van 23.93 seconden.

Polsstokhoogspringen
Marijke Wijnmalen staat hier op eenzame hoogte verwijderd van de rest. Met een PR van 4.10m, werd zij afgelopen weekend nog verrassend Nederlands Kampioen bij de vrouwen senioren.

60mH
Maayke Tjin A-Lim is de atlete om bij dit onderdeel in de gaten te houden. Zij staat met een tijd van 8.51 seconden bovenaan de deelnemerslijst. Deze tijd leverde haar vorig weekend nog een 5e plek op bij de senioren.

3000m
Jasmijn Bakker is op papier de favoriet voor de titel. Met een PR van 9:49,77 is het dus een atlete om in de gaten te houden tijdens deze finale.


Jongens A

200m
De laatste categorie die zijn series af zal werken op de 200m zijn de jongens A. Het belooft hard te gaan. Sawa Bezelev prijkt boven aan de lijst met een tijd van 21.93 seconden. Hierbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat Daan Lubberdink vorig weekend tot een tijd kwam van 21.76 seconden, wat hem een zilveren plak op leverde bij de senioren

Kogelstoten
Bij het Kogelstoten bij de jongens A staat Timo in ’t Hout eenzaam bovenaan. Een afstand van 14,79m zorgt voor een gat van 1,67m naar de nummer twee.

Hoogspringen
Sven van Merode zal proberen de limiet van 2.13m te bedingen om zo naar Italië af te kunnen reizen deze zomer. Vorig jaar was hij al goed voor 2.16m en afgelopen weekend kroonde hij zich tot kampioen bij de senioren met een hoogte van 2.12m.

Hinkstapspringen
De deelnemers geven elkaar weinig ruimte geven voor fouten. Scott Boon, die twee weken eerder nog beslag legde op zilver tijdens het NK meerkamp, staat hier bovenaan de deelnemerslijst met een afstand van 13,90m

60mH
Bij de jongens A lijkt er een nieuw hoofdstuk te komen in de strijd om titels tussen Dave Wesselink en Luuk Peters. Echter zijn er met Danny Ediagbonya, Sander Koops en Yslain Verwaal meerdere kapers op de kust. Het beloven vooraf snelle en spannende series te worden, met een knallende finale bij deze jongens.

3000m
8:46,09 is de tijd die Luuk Maas de eerste plaats op leverde op de deelnemerslijst van deze finale. Er zijn echter meerdere kapers op de kust met persoonlijke records tussen de 8:51.00 en 8:53.00.

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK