Preview WK Masters 2016 Perth

25 oktober 2016
Masters Vorige

Morgen starten de WK atletiek voor de masters. Deze Wereldkampioenschappen worden van 26 oktober tot en met 6 november 2016 gehouden in de Australische stad Perth.

Toernooi

Op basis van leeftijd, zijn er verschillende categorieën per onderdeel. Zo zijn er zelfs categorieën voor atleten vanaf 100 jaar. In totaal doen er meer dan 4.000 masters uit 80 verschillende landen mee aan deze WK. De WK atletiek voor masters bieden een volledig programma aan, inclusief de tienkamp, werpvijfkamp, cross en de halve/hele marathon. Elke atletiekdag duurt van ongeveer 9 tot 17 uur (lokale tijd). In Perth is het zes uur later dan in Nederland.  Op 30 oktober wordt in Perth de General Assembly van de World Masters Athletics (WMA) gehouden, waar Nederland vertegenwoordigd wordt door Ingrid van Dijk, Michel van Osch en Fennie van Osch.

Oranjeploeg

Onze Oranjeploeg bestaat dit keer uit 36 masters. Twee atleten komen uit Curaçao en drie Nederlandse atleten uit Australië.    

Zijn er eigenlijk medaillekansen voor de Nederlanders? Kansen zijn er altijd! Denk aan Hans Smeets, Nicole Weijling, Henk van Dijk, Bert Schalkwijk, Dick Schrieken en Jelle van der Schaaf. Resultaten uit het verleden geven alleen geen garantie voor de toekomst. De concurrentie op de WK is enorm, waardoor de vorm van de dag ook beslissend kan zijn. Wel is het zo dat onze Nederlandse ploeg bij deze toernooien vaak rond de 10e plaats eindigt in het medailleklassement en daar gaan we deze keer natuurlijk ook weer voor.

Vanuit Perth zal Fennie van Osch dagelijks verslag doen van de WK atletiek voor masters.

Video impressie WK Masters Perth

Tekst: Fennie van Osch

WK