Remco Goetheer wint Kogelstoten op NK Indoor 2016

28 februari 2016
Topatletiek Vorige

Geen Denzel Comenentia dit jaar en ook geen Patrick Cronie. Dit betekent dat de strijd om de podium plaatsten vandaag een bijzondere spanning zal kennen. Een NK medaille is en blijft voor veel atleten natuurlijk een van de mooiste prijzen. Afstanden zijn mooi, maar titels bij kogelstoten tellen ook.

Remco Goetheer begon de wedstrijd direct goed met 17.08m in de eerste worp. Maar ook Tom Corstjens begon lekker met een stoot van 16.99. In de tweede ronde nam Remco afstand van de concurrent met een stoot van 17.60m. Natuurlijk wil Remco richting 18 meter, liefst erover. Het record op het Kogelstoten staat sinds 2012 nog altijd met 20.56m op naam van Rutger Smith. Dit record zou vandaag niet in gevaar komen. Nog niet, maar gezien de progressie van Remco is hij nog niet op zijn top. Remco is van 5 oktober 1992 en voor Kogelstoters geldt dat de beste prestaties pas na vele trainingsjaren komen.

Uiteindelijk bleek de stoot van Remco in de tweede ronde goed te zijn voor goud. Maar het publiek kan terug kijken op een bijzondere finale dit jaar. Na afloop spraken wij kort met Remco voorafgaand aan de prijsuitreiking. Remco heeft tegenwoordig een full-time baan, waardoor indoor trainen erg lastig wordt. Vanuit Rotterdam soms richting een hal naar Amsterdam is nog wel te doen. Maar Apeldoorn is gewoon te ver weg. Remco is dus goed bestand tegen kou en regen. Want trainen doet hij! Heel graag had hij vandaag een betere afstand laten noteren. Maar het lukte vandaag niet. Eerder bleek de 18 meter geen probleem, maar de vorm voor een 18 meter of meer was er vandaag niet. Remco is een talent. Heeft al vele titels gewonnen bij de junioren. Maar Remco beseft dat vandaag in Apeldoorn een unieke dag is: zijn eerste titel die echt telt. Een NK senioren titel! Dit smaakt natuurlijk naar meer. Remco namens alle fans van dit prachtige atletieknummer nogmaals gefeliciteerd!

Het podium dit jaar:

Goud: Remco Goetheer - 17.60                       

Zilver:Tom Corstjens - 17.20                          

Brons: Mathijs Damsteegt - 17.08 

 

Nogmaals de finale kijken kan via: https://youtu.be/U8d8hV5-MpA

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK