Robbert-Jan Jansen aangesteld als Talent Coach

06 september 2016
Talentontwikkeling Vorige

Robbert-Jan Jansen zal per 1 september ’16 de technische staf van de Atletiekunie op het Nationaal Trainingscentrum Papendal aanvullen. Jansen wordt talentcoach in het gecombineerde programma gericht op de explosieve onderdelen (sprint, horden, springen, werpen en de meerkamp). Robbert Jan blijft zijn activiteiten voor de Atletiekunie voorlopig combineren met zijn functie binnen het Regionale Trainingscentrum Brabant.

Over Robbert-Jan Jansen

Na een verdienstelijke carrière als polsstokhoogspringer, Jansen nam deel aan het EK in Barcelona en Helsinki, rondde hij de sportacademie in Tilburg succesvol af. Hierna kwam hij al snel als trainer in de atletiek- en sportwereld terecht bij Prins Hendrik in Vught. Aanvankelijk als sprinttrainer en al snel werd hier de meerkamp en het springen (hinkstap en ver) aan toegevoegd. Zijn expertise brengt hem uiteindelijk bij het RTC Brabant waar Robbert Jan niet alleen de sprinttrainingen maar ook alle overige explosieve atletiekonderdelen onder zijn hoede krijgt.

Robbert-Jan maakt al snel deel uit van het begeleidingsteam dat vanuit de Atletiekunie naar de EJK en WJK gaat, waar hij zich ontfermt over de sprinters en estafetteploegen. De laatste paar jaar traint hij met Rianna Galiart, met wie hij ook naar de EK Atletiek ging, alsook met de Belgische kampioene Fanny Smets.

“De stap naar Talentcoach bij Nationaal Trainingscentrum Papendal is voor mij het hoogst haalbare in de atletieksport”, aldus Robbert-Jan.

Technisch Directeur Ad Roskam is eveneens verheugd met de komst van Robbert-Jan.  “Het is een eerste stap in een stevig plan om het opsporen en ontwikkelen van talenten goed neer te zetten, dat aspect is de laatste jaren teveel op de achtergrond geraakt. Het is mooi als we een jonge coach met een fantastische topsport achtergrond hiervoor in kunnen zetten”.