Round-up ASICS NK Atletiek dag 4

16 juli 2017
ASICS NK Atletiek Vorige

Hoewel de meerkamp mannen al om 11 uur mochten beginnen aan het discuswerpen op een verder nog vrijwel leeg Maarschalkerweerd liet de eerste finale tot half 4 op zich wachten. Een overzicht van dag 4 hier bij de ASICS NK Atletiek.

De mannen hinkstapspring finale stond als eerste op het programma en daar is natuurlijk maar 1 persoon de echte favoriet. Fabian Florant ging er dan ook met de winst vandoor. Tijdens deze wedstrijd liepen de 1500m vrouwen op de rondebaan allemaal achter Sanne Verstegen aan, Sanne won in een tijd van 4:15,23.

Bij de vrouwen 400m finale was het een gevecht tot op de finish tussen Madiea Ghafoor en Lisanne de Witte. Maar op het laatste rechte stuk trok Lisanne alsnog aan het langste eind in 52,12. De mannen 200m finale werd gewonnen door niemand minder dan Joren Tromp. Bij de dames ging de overwinning naar Tessa van Schagen gevolgd door Nicky van Leuveren en Nargélis Statia.

Vervolgens werd deze finale rap opgevolgd door de finale 800m. Thijmen Kupers wist gisteren op Maarschalkerweerd al de 1500m titel in de wacht te slepen. De atleet uit Groningen heeft zich al gekwalificeerd voor Londen later dit jaar. Het kwam dan ook voor niemand als een verrassing dat hij er ook vandoor ging met de nationale titel op de 800m. Dat brengt zijn persoonlijke totaal op 2 titels.

Nadine Broersen deed recht aan haar meerkamp specialisatie door op drie onderdelen tegelijkertijd in de finale te staan. Op de 100m horden pakte ze knap brons. De titel ging naar Eefje Boons gevolgd door Anouk Vetter op de tweede plaats. Bij het verspringen stond Nadine lang aan de leiding maar werd ze alsnog ingehaald door Anouk Vetter die met 6,24m het goud pakte. Tot slot ging Lisanne Schol er met de titel vandoor op het speerwerpen en haalde Nadine ook op dit onderdeel een zilveren medaille.

Tijdens deze hectiek maakten de tienkamp mannen in ontbloot bovenlijf een ereronde over Maarschalkerweerd. Voor de hoofdtribune was het Rody de Wolff die op de schouders werd gehesen om zijn Nederlandse titel te vieren. Op de tweede en derde plaats eindigden achtereenvolgens Harald Bust en Nout Wardenburg.

Het slotstuk was de 400m voor mannen waarin de winst ging naar Liemarvin Bonevacia die met 45,61 net naast een WK limiet greep. Voor Terrence Agard en Bjorn Blauwhof.
Het duurde even voordat deze slotdag op gang kwam, vervolgens volgden de onderdelen zich in rap tempo op. Met de start op Vredenburg in het centrum op donderdag en een laatste gouden medaille die op medalplaza overhandigd werd aan Liemarvin Bonevacia, waren deze ASICS NK Atletiek memorabel.

 

Overige kampioenen:

Kogelstoten mannen – Patrick Cornie

5000m vrouwen – Irene van Lieshout

Hoogspringen mannen – Sven van Merode

Speerwerpen vrouwen – Lisanne Schol

Meerkamp vrouwen – Michelle Oud

110m horden – Koen Smet

NK
Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK