Round-up dag 1: Zilver voor Hassan op de 3000 meter!

01 maart 2018
Topatletiek Vorige

Op dag 1 van de Wereldkampioenschappen indoor wist Sifan Hassan de zilveren medaille te veroveren op de 3000 meter. Hassan kwam als eerste en tevens enige atlete uit het Nederlandse team in actie op dag 1 van de Wereldkampioenschappen. Vrijdag zullen maar liefst 7 van de 8 atleten uit het Nederlandse team in actie komen in Birmingham. 

Sifan Hassan kwam op dag 1 van de WK indoor in Birmingham meteen in actie in de finale van de 3000 meter. In de laatste rondes bleef Hassan maar doorversnellen om het gat met Dibaba dicht te lopen. Ondanks haar harde versnelling wist Dibaba Hassan voor te blijven. Uiteindelijk moest Hassan genoegen nemen met de zilveren medaille, wat een mooie prestatie is. De Britse atlete Muir eindigde op de derde plek.

Vrijdagavond zal Sifan Hassan opnieuw in actie komen, bij de series 1500 meter. Hier zal zij wederom de strijd aan gaan met onder andere Dibaba en Muir. 
 

Laatste voorbereidingen Nederlands team

Sifan Hassan was de enige Nederlandse atlete die op donderdagavond in actie kwam. De andere 7 atleten van het Nederlandse team hebben hun laatste training gedraaid op de indoorbaan in Birmingham. Één van de atleten die we vrijdag in actie gaan zien is Eelco Sintnicolaas. Hij gaat van start met dag 1 van zijn zevenkamp.

Foto: Erik van Leeuwen