Round-up dag 3: Brons voor Visser en Hassan!

03 maart 2018
Topatletiek Vorige

Op de derde dag van de Wereldkampioenschappen indoor hebben Nadine Visser en Sifan Hassan een bronzen medaille gewonnen.

Nadat Visser eerder op de dag het Nederlandse Record op de 60 meter horden uit de boeken liep, wist ze dit hoge niveau in de finale opnieuw te laten zien. Het record stond op naam van Marjan Olyslager (7.89 sec) en Visser verbeterde dit tot een tijd van 7.83 seconden. In de finale kwam zij in een tijd van 7.84 seconden over de finish wat goed was voor het brons. De Amerikanen Harrison en Manning wonnen het goud (7.70 sec) en het zilver (7.79 sec).

Sifan Hassan heeft in de finale 1500 meter de bronzen medaille gewonnen (4:07.26). De strijd ging, net als op de 3000 meter, tussen Hassan en haar concurrenten Dibaba en Muir. Het goud ging opnieuw naar Dibaba. Eerder dit weekend won Hassan al een zilveren medaille op de 3000 meter.

Sintnicolaas eindigt als vijfde op de zevenkamp

Eelco Sintnicolaas heeft een goede tweede dag gedraaid op de zevenkamp en eindigt als vijfde in de eindstand. De dag begon met de 60 meter horden waar hij een season best tijd noteerde (6.97 sec). Met polsstokhoogspringen liet Sintnicolaas goede sprongen zien wat uiteindelijk resulteerde in een hoogte van 5.30 meter. Op de afsluitende 1000 meter finishte hij als zevende in een tijd van 2:45.93.

Smet door naar halve finale 60 meter horden

Koen Smet heeft zich geplaatst voor de halve finale 60 meter horden. In de series liep Smet een tijd van 6.69 seconden wat goed genoeg was voor directe kwalificatie. Zondagavond zien we Smet terug in de Arena Birmingham.

Nadat Eefje Boons zich vrijdagavond kwalificeerde voor de halve finale 60 meter horden, kon ze het vandaag helaas niet waarmaken. Waar ze eerder dit toernooi een tijd van 8.16 seconden noteerde kwam ze nu slechts tot 8.24 seconden. ‘Niet de tijd waar ik op gehoopt had in de halve finale,’ aldus Boons.
 

Op de vierde en laatste dag van de Wereldkampioenschappen gaan we van het Nederlandse team alleen Koen Smet nog in actie zien bij de 60 meter horden. Het team heeft, met de bronzen medailles van Visser en Hassan en de zilveren medaille die Hassan eerder dit toernooi won, 3 medailles binnen.

Foto: Erik van Leeuwen