Round-up dag 3: Dit was de dag van Oranje (ochtend)

06 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Op de zevenkamp, de 400 meter en het polsstokhoogspringen kwamen zondagochtend Nederlanders in actie op het WK in Londen. Wij praten je bij over de laatste stand van zaken.

Anouk Vetter ligt op medaillekoers! Vetter begon de ochtend als nummer vijf van het klassement bij de zevenkamp. Een positie die zij, na het eerste onderdeel van de dag, het verspringen, vasthield. Bij het speerwerpen deed de Arnhemse echter heel erg goede zaken. Vetter kwam tot een geweldige afstand van 58.41 meter (de allerbeste prestatie ooit tijdens een zevenkamp op een WK) waardoor zij de beste was in deze discipline. Bovendien klom zij naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Nadine Visser hield haar plaats in de subtop in handen. Zij werd vijfde bij het verspringen (6.30 meter) en achttiende (42.26 meter) bij het speerwerpen. Visser, die de dag begon als zesde, start als nummer zeven van de ranking bij de afsluitende 800 meter.

Nadine Broersen staakte de strijd na afloop van het eerste nummer van de dag. De Brabantse liep tijdens het verspringen hamstringklachten op en kwam daardoor op de laatste twee onderdelen niet meer in actie. Broersen stond op dat moment twaalfde in het klassement.

Menno Vloon
Ook voor Menno Vloon eindigde de dag in misère. De polsstokhoogspringer belandde tijdens zijn eerste sprong tegen een paal en moest in een rolstoel de baan verlaten. Hij maakt het naar omstandigheden goed, maar kan vanwege rugklachten het toernooi niet vervolgen.

"Domme pech", vertelde Vloon voor de camera's van de NOS. "Ik voelde me supergoed en had er onwijs veel zin in."

Lisanne de Witte
Lisanne de Witte zal zich eveneens meer hebben voorgesteld van deze dag. Zij plaatste zich niet voor de halve finales op de 400 meter. De Witte, eerder dit seizoen goed voor 51.71, kwam niet verder dan 52.48, waarmee ze vijfde werd in haar serie.

Foto: Erik van Leeuwen

 

WK