Round-up WK Londen: Dit was dag 1 van Oranje

04 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Sifan Hassan heeft zich vrijdagavond op de WK in Londen overtuigend geplaatst voor de halve finale van de 1500 meter. Hassan was de beste in haar serie en zegevierde in 4.08,89.

Hassan, die de beste seizoenstijd heeft op deze afstand, startte voorzichtig, bleef in de staart van het deelnemersveld lopen en versnelde in de laatste ronde. Haar imposante eindschot was goed genoeg om haar tegenstanders allemaal in te halen.

Na afloop gaf Hassan tegenover de NOS aan dat zij het moeilijk vond om zich in te houden. Zij is helemaal klaar om te strijden om het eremetaal. "Ik heb alles gedaan wat een kampioen moet doen. Ik kan niet zeggen dat ik iets gemist heb."

Balende Erik Cadée
Voor Erik Cadée zit het WK er alweer op. De discuswerper plaatste zich niet voor de finale. Cadée kwam niet verder dan 58,90 meter en dat was niet genoeg om tot de twaalf finalisten te behoren.

"Het had mijn beste WK moeten worden, maar nu is het mijn slechtste", vertelde de balende Cadée, die voor de vijfde keer meedeed aan de mondiale kampioenschappen, aan de NOS. "Ik had zeker beter verwacht. Dit is een bittere pil."

Eind vorige maand werd pas bekend dat Cadée mee mocht doen aan de WK. Hij haalde de WK-limiet (65,00 meter) op 7 centimeter niet, maar kreeg vanwege zijn 24ste plek op de wereldranglijst wel een uitnodiging.

 

WK