Round-up WK Londen: Dit was dag 2 van Oranje

05 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Susan Krumins mocht als eerste Nederlandse in actie komen in een finale en zorgde meteen voor spektakel. Op de 10.000 meter wist zij met een fantastische eindsprint de vijfde plaats te veroveren.

Zevenkamp - Kogelstoten

Na de ochtendsessie staan de Nederlandse zevenkampers er goed voor. Zij beginnen het derde onderdeel van de zevenkamp, het kogelstoten, als vierde (Visser), zevende (Broersen) en negende (Vetter).

Bij het kogelstoten weet Anouk Vetter in te lopen op haar concurrentes. Met een goede afstand van 15.09 meter eindigt zij als derde bij dit onderdeel. Ook Nadine Visser doet goede zaken door 12.96 meter te stoten. Ondanks dat dit een lastig onderdeel is voor haar weet ze de schade te beperken. Nadine Broersen noteerde een afstand van 14.09 meter.

Sifan Hassan overtuigend door naar de finale 1500 meter

In de halve finale van de 1500 meter laat Sifan Hassan zien dat het met de vorm wel goed zit. Nadat ze de race, in eigen stijl, achterin het veld startte, kwam ze voor niets anders dan de winst. Met overmacht toonde zij haar klasse door met een lange eindsprint de winst te pakken voor de Zweedse Bahta. Maandagavond gaat zij om 22:50 uur van start in de finale van de 1500 meter.

Vijfde plaats voor Susan Krumins

Susan Krumins mocht als eerste Nederlandse van start gaan in een finale. De finale 10.000 meter waar maar liefst 33 atletes van start gaan, werd al snel gedomineerd door de Ethiopische Ayana. Juist in de eindsprint werd de wedstrijd nog spannend en wist Krumins voor een sensatie te zorgen. Na 7 kilometer kwam zij nog als achtste door, maar zoals zij later toe zou lichten nam zij geen genoegen met de achtste plaats. Ze nam het risico door te versnellen, wat werd beloond met een prachtige vijfde plek. Donderdagavond komt zij weer in actie, maar dan op de 5000 meter.

Zevenkamp - 200 meter

Op het laatste onderdeel van dag 1 van de zevenkamp wist Nadine Broersen een SB te lopen. In een tijd van 24.98s kwam zij over de finish op de 200 meter. Anouk Vetter en Nadine Visser liepen respectievelijk 24.36s en 23.73s over de 200 meter. Beiden leveren ietwat punten in op hun beste meerkamp. Vetter sluit dag 1 af met een vijfde plek in de tussenstand. Nadine Visser staat zesde in de ranking en Broersen tiende. Zondagochtend starten zij om 11.00u met het verspringen.

Foto's: Erik van Leeuwen

WK