Round-up WK Londen: Dit was dag 3 van Oranje (avond)

06 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Een zinderende atletiekavond ligt achter ons. Nederland is twee bronzen plakken rijker. Hoe dat allemaal zo kwam? En wat er nog meer gebeurde? We praten je bij over de prestaties van de Oranje-atleten op het WK.

Laten we beginnen met Anouk Vetter. Zij bezorgde Nederland namelijk rond een uur of tien 's avonds de eerste plak van dit toernooi. Vetter begon als derde aan het laatste onderdeel op de zevenkamp, de 800 meter. Deze plaats verdedigde de Arnhemse. En hoe!

Vetter noteerde op de laatste afstand een tijd van 2.19,43 en daarmee vestigde zij een nieuw puntenrecord op de meerkamp: 6636 punten. "Iemand moet me wakker maken. Ik droom", zei de dolblij Vetter na afloop tegenover de NOS. "Ik ben helemaal hyper."

Ook brons voor Dafne Schippers
Nog geen 45 minuten later was de tweede Nederlandse podiumplaats een feit. Dafne Schippers knokte zich dankzij een sterk slot naar een derde plaats op de 100 meter. Schippers sloot af in 10.96 en bleef daardoor nummer vier Murielle Ahouré (10.98) nipt voor. Het sprintkanon heeft nu vier medailles gehaald op een WK. Geen enkele Nederlander kan haar dat nazeggen.

Zo euforisch als Vetter was Schippers niet. Zo was ze niet tevreden met haar start. "Daar baal ik van, want ik had het gevoel dat ik hier kon winnen." Relativerend: "Maar ik heb een medaille en daar moet ik van genieten. Dit voelt goed voor de 200 meter."

Nadine Visser
In het spoor van Vetter deed ook Nadine Visser het prima op de meerkamp. Op de 800 meter werd zij twaalfde in 2.14,74, haar beste seizoenstijd. Dit resulteerde in een zevende plaats en een totaal van 6370 punten. En ook dat was haar beste prestatie van dit atletiekjaar.

Thijmen Kupers
Zuur was het plotse uitvallen van Thijmen Kupers. In de warming-up haakte hij af voor de halve finales voor de 800 meter. Zaterdag was Kupers nog de snelste in de kwalificatie, waarin hij 1.45,53 had geklokt.  

Foto: Erik van Leeuwen

WK