Schoolplein14 geopend in Vaassen

10 september 2018
Jeugdtrainer Vorige

Vrijdag 7 september heeft de opening van een nieuwe Schoolplein14 plaatsgevonden op de oude basisschool van tienkamper Eelco Sintnicolaas. Na een speurtocht op de fiets met ouders en kinderen werd door het oudste en jongste kind van de school Schoolplein14 geopend.  

Eelco Sintnicolaas heeft hier op school gezeten en als enthousiast ambassadeur heeft hij er mede voor gezorgd dat er geld werd opgehaald om op zijn oude bassischool Schoolplein14 te realiseren. Helaas kon Eelco zelf niet bij de opening aanwezig zijn en had voor de kinderen een videoboodschap ingesproken. 

Door de realisatie van een Schoolplein14 op basisscholen uit zowel het reguliere als speciale onderwijs stimuleert de Cruyff Foundation samen met de Atletiekunie kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd. 

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten bij kinderen gestimuleerd.