Selectie TeamNL atleten EK en WK marathon

03 mei 2022
Topatletiek Vorige

Vandaag maakte technisch directeur Ad Roskam de selectie voor de EK en WK marathon bekend. In totaal worden acht Nederlandse marathonlopers afgevaardigd voor deze kampioenschappen: zeven atleten starten op het EK marathon en één atleet op het WK marathon. 
 

WK Oregon mannen

1. Abdi Nageeye, AV Cifla
 

EK München mannen         

2. Björn Koreman, Leiden Atletiek                

3. Tom Hendrikse, AAC ’61                              

4. Ronald Schröer, AV Zaanland  
 

EK München vrouwen

5. Nienke Brinkman, Voorschoten ’97              

6. Jill Holterman, AV Zaanland                      

7. Ruth van der Meijden, AV Cifla                              

8. Bo Ummels, AV Unitas  
                     

WK Atletiek, Oregon

Deze zomer vinden van 15 tot en met 24 juli de Wereld Kampioenschappen Atletiek in Oregon, Amerika, plaats. Abdi Nageeye zal als enige Nederlander zijn WK marathon starten op dag drie, zondag 17 juli, om 06:15 uur lokale tijd. Het parcours is een iconische ronde van 14 kilometer door de prachtige landschappen van Eugene en Springfield.

EK Atletiek, München

Drie weken later vinden de gecombineerde Europese Kampioenschappen in München plaats van 11 tot en met 21 augustus. Atletiek start op 15 augustus en de marathon voor mannen en vrouwen staat direct op dag 1 gepland tussen 10:00 uur en 14:15 uur. Naast een individuele race wordt er ook een landenklassement opgemaakt waarbij de beste 3 resultaten per land meetellen voor de medailleverdeling. De start en finish is op de Odeonsplatz en de atleten leggen vervolgens vier rondes van 10 kilometer af door de historische stad.


Foto header: Abdi Nageeye, OS Tokyo 2021, BSR Agency