Spannende strijd op dag 1 NK Meerkamp Junioren

02 juni 2018
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

In Den Haag startte vandaag op de Laan van Poot het NK meerkamp voor junioren A en B. Naar Den Haag kwamen, op de baan waar in 2019 en 2020 ASICS NK Atletiek wordt gehouden, de beste 64 junioren meerkampers om de strijd aan te gaan om het Nederlands Kampioenschap zeven- en de tienkamp.

Helaas stond er op sprintonderdelen de hele dag wind tegen waardoor de meerkampers geen vliegende start kenden en het moeilijk zou worden om te voldoen aan de limieten voor de internationale toernooien.

Blessures bij de Jongens A, strijd tussen Hulleman & Mak

Bij de junioren A helaas geen Lucas van Klaveren aan de start vanwege een hamstring blessure. Op de 100 meter voelde podium kandidaat Scott Boon halverwege de 100 meter zijn hamstring opspelen, hij finishte nog wel op de 100 meter maar besloot daarna te stoppen. Hierdoor gaat de strijd bij de junioren A tussen de trainingsmaatjes Lauri Hulleman en Leon Mak. Lauri staat eerste na dag één maar met het polsstok op dag twee, waar Leon goed op kan scoren, belooft het morgen een spannende strijd te worden.

Marijke Esselink aan de leiding na dag 1

Bij de meisjes A is het Marijke Esselink die bovenaan staat, ook hier op de 100 horden en 200 meter lastige omstandigheden vanwege de wind. Ondanks een wat tegenvallende prestatie op het hoogspringen heeft Marijke nog steeds uitzicht op de limiet voor het WJK van 5500 punten. Marije gaat aan de leiding met 3251 punten, slecht 26 punten meer dan Manon Schoop.

Sedney & Boon gaan strijden voor het goud

Bij de meisjes B zijn het Zoë Sedney en Nikki Boon die de strijd met elkaar aangaan. Met name het kogelstoten was voor beiden goed met 12.82 voor Zoë en 14.84 voor Nikki. Het behalen van de limiet lijkt hier een moeilijke opgave maar de strijd om het kampioenschap belooft zeer spannend te worden. 

Sven Janson leidt en EK Limiet inzicht

Bij de jongens B lijkt het niveau dit jaar erg hoog met drie serieuze kandidaten om de EK limiet te halen. Na dag één zijn het Sven en Sven die aan de leiding staan. Sven Janssons scoorde natuurlijk goed op de springnummers met 7.03 op verspringen en 1.90 op hoogspringen. Sven Roosen hield echter goed zicht op de eerste plek na een goed kogelstoot van 14.62 en met een verpletterende 48.79 op de 400 meter waarmee hij 10e staat op de AT lijst 400 meter. Op respectabele afstand staat Marnix Kolkman op de 3e plaats maar met het polsstokhoogspringen morgen op dag 2 gaat hij zich zeker mengen in de strijd om het Nederlands Kampioenschap.

Bekijk hier alle uitslagen en tussenstanden,

Tekst: Hans Coolen