Stand van zaken Nederlandse kampioenschappen

08 juni 2020
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Per Nederlands kampioenschap is op basis van de omvang van het evenement en de haalbaarheid van de organisatie een besluit genomen. Op 15 mei is gecommuniceerd dat de volgende NK’s definitief zijn afgelast:

  • ASICS NK Atletiek
  • ASICS NK U20/U18
  • NK Masters
  • NK Halve marathon
  • NK Meerkamp U20/U18
  • ONK Para Atletiek
  • NK Estafette

Voor de NK Werpvijfkamp, NK Snelwandelen en de NK 10.000 meter wordt de mogelijkheid open gehouden om later dit jaar, indien de omstandigheden dit toelaten, te organiseren. In samenspraak met Le Champion bekijken we de optie of de NK Marathon, in welke variant, doorgang kan vinden.

Wat gebeurt er met de NK’s in 2021?
Met uitzondering van de NK U20 & U18 geldt dat de toewijzingen voor 2021 en 2022 verder ongewijzigd blijven, waarbij enkele organisaties de optie verkennen om zich kandidaat te stellen voor een NK in 2022.

In samenspraak met Haag Atletiek is besloten om de ASICS NK Atletiek senioren niet door te schuiven  naar 2021. Dit betekent dat AV Sprint in 2021 en AV ’34 in 2022 het strijdtoneel zullen zijn van de NK Atletiek. Marleen Westhoff, voorzitter van de LOC in Den Haag: “We wensen AV Sprint daar uiteraard veel succes mee.”

In 2021 zal AV Altis de ASICS NK U20 & U18 organiseren. Na contact met de organisatie in Amsterdam over de toekenning van de NK U20 & U18 in 2021 hebben zij veel begrip voor het feit dat dit NK een jaar doorschuift. ‘We gunnen het AV Altis. Op deze manier kunnen wij alsnog gebruik maken van een kijkje achter de schermen’ aldus Steven Kempkes de voorzitter van AAC, namens de Amsterdamse verenigingen. In Amersfoort heerst een goed gevoel. ‘We willen nog steeds dolgraag laten zien hoe wij een prachtig NK U20 & U18 mogen organiseren” aldus Gert Koudijs, voorzitter AV Altis.

Bidprocedure
De termijn om je kandidaat te stellen loopt normaal gesproken tot en met 31 mei, maar is dit jaar verlengd tot 15 juni. Meer informatie over kandidaatstelling voor NK’s is hier te vinden

 

NK