Statement Sifan Hassan

01 oktober 2019
Beleid Vorige

In verband met de schorsing van Oregon Project Coach, Alberto Salazar, hierbij een statement van Sifan Hassan:

“Ik ben geschokt om dit nieuws vandaag te horen. Helemaal gezien het gekozen moment tijdens de Wereld Kampioenschappen hier in Doha, terwijl ik in volle voorbereiding ben op mijn volgende race. Ik wil benadrukken dat dit onderzoek gaat over de periode voordat ik bij het team kwam en er geen relatie is met mijzelf. Ik was op de hoogte van het onderzoek op het moment dat ik koos om bij het Oregon Project te gaan trainen. Ik heb altijd met een schoon geweten kunnen trainen in deze groep aangezien het onderzoek ervoor heeft gezorgd dat het Oregon Project onder de loep lag van de verschillende instanties en de hele wereld mee kon kijken hoe we trainen. Ik focus mij echter nu volledig op mijn volgende race de 1.500m om daar succes te behalen. Ik heb het afgelopen jaar toegewerkt naar deze race en hoop mijn tweede wereldtitel te bemachtigen.”

Technisch directeur van de Nederlandse Atletiekunie Ad Roskam: “de medische begeleiding en behandeling van Sifan was, is én blijft volledig in handen van onze eigen Nederlandse medische staf; zoals vanaf het begin is afgesproken met de staf van het Oregon project. Kijkend naar Sifan’s enorme talent, inzet, trainingen en prestatieprofiel aangevuld met de vele dopingcontroles (WADA doping code) die ze ondergaat, hebben wij het volledige vertrouwen in zowel haar prestaties als haar integriteit als atlete". 

De coaching van Sifan Hassan tijdens de rest van deze Wereld Kampioenschappen en haar aankomende 1500 meter race is per direct (1 oktober) overgenomen door Charles van Commenée, hoofdcoach Atletiekunie.  

  • Bekijk hier de verklaring van Sifan Hassan en technisch directeur Ad Roskam (bron: NOS, 1 oktober 2019, Doha Qatar)

Foto: Erik van Leeuwen

WK