Sterk deelnemersveld belooft spektakel tijdens de Sylvestercross

28 december 2018
Nationaal Crosscircuit Vorige

Op Oudejaarsdag wordt de 38e editie van de Rabobank Sylvestercross in de Soester Duinen gelopen als onderdeel van het Nationaal Crosscircuit. De organisatie is er in geslaagd weer een groot aantal bekende atleten te binden voor de mooiste cross van Nederland. Minimaal 19 EK cross deelnemers komen aan de start!

Butter en Choukoud gaan de strijd aan tegen EK toppers

Zo komen bij de heren de Nederlandse Marathonlopers Michel Butter en Khalid Choukoud naar de start, maar ook Stan Niesten. Daar blijft het niet bij: ook de nummer 2 op het afgelopen EK Cross onder de 23 jaar, Samuel Fitwi uit Duitsland komt de 31e naar Soest. Eerder dit seizoen versloeg hij heel knap de nummer 2 bij de senioren, de Belg Kimeli. Hij zal het o.a. op gaan nemen tegen Napoleon Solomon uit Zweden (nummer 5 bij het senioren EK)

De vorig jaar als 4e gefinishte Abdi Ulad is weer van de partij maar ook de Belg Jeroen d’Hoedt, die vorig jaar 3e werd in Soest en er weer voor gaat. Dame Tasame uit Belgie verschijnt voor het eerst aan de start in Soest. Hij wil zich daar zeker revancheren voor de in zijn ogen matige presatie tijdens het afgelopen EK, waar hij 21e werd.

Belgische vs. Nederlandse dames

Bij de dames senioren zal o.a. Jasmijn  Lau van start gaan, naast de Belgische kampioen cross Imana Tryens en Sophie van Accom. Maar ook onze eigen marathon toppers Andrea Deelstra en Ruth van de Meijden zijn van de partij. Verder start de verrassend sterk lopende Julia Velthoven. Anna Luijten is weer wedstrijd fit en heeft ambities om zich te meten met de top. Uit Roemenie komt Roxanna Birca over en ook de Keniaanse Tabitha Gicha is er bij. De Amersfoortse Veerle Bakker, vorig jaar nog succesvol bij junioren, mocht niet naar het EK en wil zich in Soest dan ook graag sportief revancheren.

Kortom het belooft weer een spectaculaire strijd te worden op het prachtige, uitdagende parcours in de Soesterduinen op 31 december.