Sterk deelnemersveld op 23ste editie van Klaverblad Arena Games

03 juli 2019
Nationaal Baancircuit Vorige

Op zaterdag 6 juli vindt de 23ste editie van de Klaverblad Arena Games plaats, de derde en finale atletiekwedstrijd van het Nationaal Baancircuit. De organisatie verwacht ook dit jaar weer een mooi deelnemersveld te kunnen presenteren op het Arenapark in Hilversum.

Kersvers Nederlands kampioene junioren, Jorinde van Klinken, scherpte het Nederlands juniorenrecord discuswerpen afgelopen weekend aan tot 61,33m en kwalificeerde zich daarmee ook voor de wereldkampioenschappen in Doha. Zaterdag doet ze in Hilversum mee bij het kogelstoten.

Bij het speerwerpen mannen, is de Belgische atleet Cedric Sorgeloos de favoriet. Hij heeft een persoonlijk record van bijna 80 meter en heeft zich daarmee gekwalificeerd voor het EK onder 20. Bij het kogelstoten mannen verschijnt oud GAC-atleet Sven Poelmann in de ring, die een paar dagen na de Arena Games uit gaat komen op de EK onder 23.

Marlou van Rhijn op 100 meter
Bij de 100 meter voor vrouwen zien we Marlou van Rhijn aan de start. Zij behaalde in het verleden meerdere medailles bij de Paralympische Spelen.

Sterke buitenlandse deelname bij de looponderdelen
De 400 meter voor mannen belooft een interessant onderdeel te worden, met een paar buitenlandse deelnemers met persoonlijke records tussen de 45 en 47 seconden. Ook op de 800 meter reizen een paar goede buitenlandse lopers af naar Hilversum, waaronder de Zambiaan Jamal Hairane. Eerder dit jaar liep hij al een tijd van 1:45.67. De 3000 meter wordt een strijd tussen meer dan 20 deelnemers, met onder meer de Zuid-Afrikaanse Ryan Mphahlele, de winnaar van vorig jaar en bezitter van het baanrecord. Hij liep toen ook zijn persoonlijk record van 7:53.96.

Wedstrijd weer op zaterdagmiddag en -avond
De ‘test’ van vorig jaar om de wedstrijd een keer op zaterdag te organiseren in plaats van zondag, is erg goed bevallen. Daarom is het ook dit jaar weer een wedstrijd in de namiddag en avond. Het voorprogramma begint om 16.00 uur en om 18.00 uur wordt de Klaverblad Arena Games 2019 officieel geopend. Om 21.00 uur wordt de wedstrijd afgesloten met de prijsuitreiking voor de beste dagprestaties.

Het volledige wedstrijdprogramma en deelnemersveld is te vinden op www.klaverbladarenagames.nl.