Succes Maureen Koster en Ruth van der Meijden bij Singellopen Utrecht en Breda

08 oktober 2018
Vorige

De Singelloop Utrecht werd zondag 7 oktober alweer voor de 68e keer  georganiseerd en ook deze editie was zeer succesvol te noemen. Bijna 11.000 lopers genoten van een prachtige zonnige dag en ook de topatleten waren wederom goed vertegenwoordigd in Utrecht. Zij liepen de populaire 10 kilometer door de straten in Utrecht. Kiplangat, vorig jaar 5e in Utrecht, wist de 68e editie op zijn naam te schrijven in 27:24. . Als eerste Nederlander kwam Khalid Choukoud, tweevoudig Nederlands Kampioen op de 10 km, over de finish in een tijd van 28:49. Dit was slechts vijf seconden boven zijn persoonlijke record. Bij de vrouwen maakte de Keniaanse Eva Cherono indruk met haar tijd van 32 minuten en 4 seconden. Maureen Koster wist een knappe derde plek in de wacht te slepen in een tijd van 33:53; hiermee werd Koster in Utrecht gekroond tot snelste Nederlandse dame en derde dame overall. Valentine Chepkwemoi Mateiko, Zewdnesh Ayele en Lysanne Wilkens maakten de top vijf compleet.

Bron: Singelloop Utrecht

Deelnemersrecord Singelloop Breda

Ook Breda stond 7 oktober in het teken van hardlopen. Ongeveer 18.600 hardlopers namen de mooie singels van Breda voor een dag over; hiermee was dit de meest succesvolle editie ooit. Daarnaast waren er  zo’n 85.000 mensen aanwezig om de deelnemers aan te moedigen en van het fantastische weer te genieten. Met veel muziek en dans langs de route spreekt de organisatie graag van ‘de gezelligste loop van Nederland’.

Op de halve marathon zette Berhane Tesfay (Eritrea) de overwinning op zijn naam in een tijd van 1 uur en 51 seconden. Als eerste Nederlander kwam Michel Butter in 1:04:50 als elfde over de streep. Edwin de vries, Paul Zwama en Björn Koreman volgden op respectievelijk de 14e, 15e en 16e plek.

Bij de vrouwen werd deze editie gewonnen door de Keniaanse Gladys Jeptepkeny (1:12:56)die zeven seconden voor Ruth van der Meijden eindigde. Bo Ummels en Jessica Oosterloo maakten de top tien compleet met een knappe achtste en tiende plek.

Bron: Singelloop Breda

Foto: Erik van Leeuwen (Nacht van de Atletiek, Heusden-Zolder, 2018)