Talentdag explosief: Snelle en explosieve jongeren gezocht!

17 september 2019
Talentontwikkeling Vorige

Doe jij zelf aan atletiek en ken jij iemand voor wie dit ook wat zou zijn omdat hij/zij extreem snel of explosief is? We zijn op zoek naar snelle en explosieve jongeren die nog niet aan atletiek doen!

Op zondag 24 november vindt de TeamNL Talentdag 2019 plaats, op Papendal (Arnhem) en in Almere. Tijdens deze dag kunnen sportieve jongeren tussen de 12 en 18 jaar laten zien wat ze in huis hebben. De deelnemende sporten worden op basis van kenmerken die zij zoeken onderverdeeld in drie profielen:  Explosief & SnelLang&Sterk en Uithoudingsvermogen.

Op basis van het gekozen profiel ondergaat de deelnemer op de TeamNL Talentdag verschillende fysieke testen en metingen. Denk bijvoorbeeld aan snelheid, lengte en spronghoogte.

Na afloop van de TeamNL Talentdag worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Uiteindelijk besluit de sportbond of zij de sporter uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met deze sport. Zowel de sporter als de sportbond bekijken en bespreken tijdens de vervolgdag de mogelijkheden en route tot instroom in het opleidingsprogramma van de sportbond!

Wat kun jij doen?

Ben je of ken je degene die extreem explosief en snel is? En is hij/zij tussen de 12 en 18 jaar? Verwijs diegene dan door naar de TeamNL Talentdag en wie weet ben jij de scout die de volgende medaille voor Nederland binnensleept!

Hoe werkt het aanmelden?

Aanmelden voor de TeamNL Talentdag van 24 november doe je via het aanmeldformulier op www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl