Talenten gezocht voor de Paralympische Spelen!

03 september 2019
Atleten met handicap Vorige

Lijkt atletiek jou leuk maar heb je het het nog nooit geprobeerd? Of doe je vaker aan atletiek en vind je het erg leuk om te doen? Op zondag 20 oktober 2019 organiseert TeamNL op Papendal de elfde Paralympische Talentdag.

Tijdens deze dag nodigen we iedereen uit die talent heeft voor sport en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talenten. TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus! Voor 35 sporters heeft dit al geleid tot deelname aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. Hiervan namen 16 sporters deel aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van vijf medailles!

Voor de Paralympische Spelen van 2024 en 2028 zijn wij daarom altijd op zoek naar nieuw talent. Wie zoeken wij voor de Paralympische Talentdag? Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben. Ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan op de website.

Wat kan jij doen?

Ken jij iemand die aan het profiel hierboven voldoet? Wijs diegene dan op de Paralympische Talentdag en wie weet ben jij de scout die de volgende medaille voor Nederland binnensleept!

Hoe werkt het aanmelden?

Ben je of ken je een nieuw paralympisch talent, meld je dan aan via dit formulier.