Ter Specke Bokaal Lisse opent Nationaal baancircuit 2018

18 mei 2018
Nationaal Baancircuit Vorige

Komende zaterdag vindt de 36e editie van de Ter Specke Bokaal plaats op de vernieuwde accommodatie van atletiekvereniging De Spartaan in Lisse. Veel (inter)nationale toppers zullen actief zijn op deze eerste wedstrijd van het Nationaal Baancircuit.

Anouk Vetter gaat op de 100m horden de strijd aan met Eefje Boons en de Zweedse Elin Westerlund. Tienkamper Eelco Sintnicolaas gaat van start bij het discuswerpen.

Op de incourante 150 meter strijdt Tessa van Schagen met onder andere de Britse Anyika Onuora om de overwinning. Een ander hoogtepunt is de 800 meter bij de mannen. Hier gaan nationale toppers Jurgen Wielart, Richard Douma en Vincent Hazeleger met twee top hazen op jacht naar mooie tijden. Op de 400 meter bij de vrouwen wordt ook vuurwerk verwacht. Er staan maar liefst drie vrouwen aan de start met een persoonlijk record onder de 53 seconden. Madiea Ghafoor, Eva Hovenkamp en Nicky van Leuveren zullen uitvechten wie de snelste zal zijn.

Nationaal Baancircuit record hinkstapspringen

Bij het hinkstapspringen mannen kan het Nationaal Baancircuit record van Fabian Florant (16,67 meter) zomaar eens verbroken worden. De Zuid-Afrikaan Maurice Mathabela, met een pr van 17,07 meter, heeft aangegeven voor het record te gaan. Fabian Florant is er persoonlijk bij om er alles aan te doen om er een mooie strijd van te maken. Ook de Brit Daniel Lewis is er om de twee mannen het vuur aan de schenen de leggen.

Speerwerpen mannen

De Nederlands recordhouder Thomas van Ophem krijgt bij het speerwerpen concurrentie van Lars Timmermans. Timmermans heeft tijdens het NK Teams afgelopen weekend in Amsterdam met een worp van 78.04 meter laten zien in vorm te zijn. Kunnen deze twee Nederlandse speerwerptoppers het elkaar moeilijk maken?

Wil je meer weten over de Ter Specke Bokaal of ben je benieuwd naar het chronoloog en de overige deelnemers? Kijk daarvoor op www.terspeckebokaal.nl of www.atletiek.nu. De toegang is gratis. Tot zaterdag in Lisse!