Ter Specke Bokaal opent Baancircuit met sterk deelnemersveld

09 mei 2017
Nationaal Baancircuit Vorige

Nationaal Baancircuit in de startblokken voor zomerseizoen

Op zaterdag 13 mei 2017 start de 21e editie van het Nationaal Baancircuit. Dit circuit vormt sinds 1997 de ruggengraat van de zomerse (inter)nationale wedstrijdkalender in Nederland. Het zijn kwalitatief hoogwaardige wedstrijden waarop de Nederlandse top en subtop een platform wordt geboden om te excelleren. Mede door het aantrekken van internationale tegenstand kan optimaal worden gepresteerd en limieten worden behaald voor grote internationale zomertoernooien. Voor talenten is het Nationaal Baancircuit een eerste stap op weg naar een internationaal podium. Tegelijkertijd worden de Baancircuitwedstrijden voor publiek en media zo attractief mogelijk gemaakt.

Komende zomer bestaat het circuit uit drie wedstrijden

  1. Ter Specke Bokaal in Lisse: zaterdag 13 mei 2017
  2. Gouden Spike in Leiden: zaterdag 17 juni 2017
  3. Klaverblad Arena Games in Hilversum: zondag 9 juli 2017

 

Ter Specke Bokaal opent met sterk deelnemersveld

De wedstrijd in Lisse kent in 2017 haar 35ste editie en wordt onder andere gekenmerkt door incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. De organisatie is erg verheugd met het feit dat er veel Nederlandse en buitenlandse toppers hebben toegezegd, waardoor er een sterk deelnemersveld is.
Meerkampsters Nadine Visser, Nadine Broersen en Anouk Vetter starten allemaal op het onderdeel hordelopen, waar ze tegenstand krijgen van Sharona Bakker, die zich al vroeg in het seizoen van het WK verzekerde. Bij de mannen treedt top-meerkamper Pieter Braun aan. Ook de zusjes Lisanne en Laura de Witte en Nicky van Leuveren, oud Bokaal winnares, gaan van start op de 150m en 300m. Oud bokaal winnaar Solomon Bockarie zal dit jaar weer een felle strijd aan gaan met de andere sprinters op de 150m. Ook EK-medaille winnaar en oud Wereldkampioen Ignisious Gaisah is van de partij op het verspringer. Het Noorse talent Ingar Kipselund zal het hem lastig maken.

Meer informatie over het Nationaal Baancircuit vind je op de speciale Baancircuitpagina's op onze website.