Tim Pleijte en Kim Mulder winnen NK Trail

08 mei 2017
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Tim Pleijte mag zich voor de tweede keer in de historie Nederlands Kampioen Trailrunning noemen! Hij pakte in 2015 al de eerste titel, op het door de Atletieunie uitgeschreven kampioenschap.
Ruim 42 km en meer dan 1.000 hoogtemeters door het glooiende Zuid Limburgse landschap moesten de lopers verteren voordat zij weer terugkeerden aan de meet in Gulpen.

Zoals altijd werd er voortvarend, en dat ook nog eens bergop, gestart! De eerste fase van de race liet de te verwachten namen in de kopgroep zien. Zac Freudenburg, Tim Pleijte, Iwan Kamminga en Huub van Noorden leidden de dans. De kopgroep werd gevolgd door lopers als Pascal van Norden, Diederick Calkoen en Pim Molenaar. Zac moest als eerste de kopgroep laten gaan gevolgd door Iwan. Tussen de Belgische lus (25 kilometer) en de post op kilometer 35 heeft ook Huub van Noorden Tim Pleijte voor zich moeten dulden. Verkeerd lopen, maar ook een tot wandelen gedwongen inzinking, waren daar verantwoordelijk voor.

Huub werd ingehaald door Iwan Kamminga en in het laatste deel zat zelfs Pascal van Norden hem op de hielen. Ver voor de strijd om het brons wist Tim Pleijte soeverein de Nederlandse titel op te eisen in 3.00.20. In een eerste reactie laat hij weten zeer, maar dan ook zeer tevreden te zijn! Het was voor hem een fantastische dag, waarbij hij kon blijven pushen nadat hij Huub van Noorden had afgeschud. Tim refereert ook nog even kort aan zijn blessureperiode. ‘De afgelopen 3, 4 weken heb ik echter goed kunnen trainen. De eerste 2 weken was dit nog zwaar, maar daarna voelde ik de vorm terugkomen’. Met dit dus als resultaat. Tim van harte gefeliciteerd!

Iwan Kamminga wist in een goed opgebouwde race op ruim 6 minuten van Pleijte het zilver op te eisen. De militair heeft door zijn beroep de afgelopen periode wat minder kunnen trainen, maar ‘met 5 halve marathons ben ik minder getraind dan normaal maar valt het resultaat me alles mee. Het mindere trainen kan natuurlijk ook voor me werken’.


Dames

Kim Mulder pakte in Gulpen haar tweede Nederlandse titel Trailrunning! Sterker nog, Kim prolongeert haar titel van 2016. Met een tijd van 3.30.05 weet zij de concurrentie ruim voor te blijven.

In een eerste reactie geeft Kim aan dat Reneé (Vranken) heel hard startte en dat ze zich eigenlijk liet verleiden tot een te hoog tempo. ‘Ik wilde eigenlijk mijn eigen tempo lopen, maar dat lukte met Reneé in het vizier niet. Uiteindelijk heb ik gezegd "en nu om je heen kijken en je eigen tempo lopen", en dat lukte. Toen kwam Reneé in zicht en dacht ik als ik er dan overheen ga dan moet ik er ook hard overheen gaan.’ En afsluitend: ‘ik heb een prachtig weekend gehad, gisteren als vrijwilligster en nu als loopster, heerlijk!’.

Kim van harte!

Reneé Vranken wist ondanks de volgelopen bovenbenen vanaf een kilometer of 28 toch de tweede plaats nog vast te houden. Uiteindelijk verliest ze ruim een kwartier op Kim en weet ze met een minuut of 3 marge nog Ingrid Versteegh voor te blijven.

Foto's

Uitslag

Het NK Trailrunning werd mede mogelijk gemaakt door MudSweatTrails.

NK