Topatletiek bij Ter Specke Bokaal in Lisse

16 mei 2019
Nationaal Baancircuit Vorige

Op zaterdag 18 mei barst op de atletiekbaan van AV de Spartaan in Lisse de strijd om de Ter Specke Bokaal (TSB) onderdeel van het Atletiekunie Nationaal Baancircuit weer los. De TSB wordt gezien als de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen. De beste prestatie van de dag wordt beloond met de ‘Ter Specke Bokaal’.

De TSB kende in het urban event kogelstoten afgelopen zondag, een primeur. Onder een strakblauwe hemel kwam de wedstrijd stroef op gang met in de eerste zes stoten, slechts één geldige poging. Daarna gingen de mannen op stoom, met Patrick Cronie in het bijzonder. De viervoudig Nederlands kampioen won uiteindelijk de wedstrijd met een afstand van 18.66m.

Komende zaterdag is het speerwerpen mannen één van de blikvangers. Met Mart ten Berge, Lars Timmerman, Jurriaan Wouters en Tom Egbers staan er vier atleten met een persoonlijke record voorbij de 70 meter aan de start. Gaat dit jaar voor de eerste keer bij het Nationaal Baancircuit de speer voorbij de 80 meter?

Corinne Nugter en Alida van Daalen krijgen bij het discuswerpen tegenstand van Kirsty Law (57.66m) en Shadine Duquemin (55.33m) uit het Verenigd Koninkrijk van. Op de horden komen zowel de specialisten als meerkampers in actie. Bij mannen nemen Koen Smet en Job Beintema het op tegen Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun. Bij de vrouwen start Eefje Boons tegen Anouk Vetter.

Bij het hoogspringen vrouwen, staat er een uniek sterk deelnemersveld met Jeanelle Scheper (pr 1.89m), Manon Schoop (pr 1.88), Lisanne Hagens (1.85m), Britt Weerman (pr 1.81), Fay Witte en Glenka Antonia (beiden pr 1.80m) aan de start. Bij de mannen wordt met Dion van Kessel, Peter Siers en Sven van Merode, drie atleten met een pr van 2.15m eveneens een spannende strijd verwacht. Bij het polsstokspringen vrouwen komt Killiana Heijmans in actie.  Met een pr van 4,28 meter is Killiana het Nationaal Baancircuit record tot op 7 centimeter genaderd. Met een pr van 4.20m komt talent Marijke Wijnmaalen ook in de buurt van dit record.

De startlijsten zijn al met al indrukweekend, wat te denken van Mike Foppen op de 1000m, Rutger Koppelaar, de Nederlands kampioen, bij het polsstokhoogspringen en Thijmen Kupers die op de 400m aan de start staat. Kortom, het belooft een geweldige editie van de Ter Specke Bokaal te worden dit jaar. De wedstrijd begint om 11:30. Het hoofdprogramma begint om 14:30 en de bokalen worden rond 17:00 uitgereikt. De toegang is gratis!