Update Competitie en Nederlandse Kampioenschappen

29 april 2021
Wedstrijden Vorige

Update Competitie & NK’s

Met de huidige maatregelen is het helaas nog niet mogelijk om NK’s en competitie wedstrijden door te laten gaan. Hierdoor zal ook de competitie van 30 mei, de derde ronde van de U18/U20, vervallen. Door de drukke wedstrijdkalender in juli en september is het helaas niet mogelijk om deze wedstrijd naar een latere datum te verschuiven. Omdat er nu geen competitie voorronde heeft plaatsgevonden voor de U18/U20 wedstrijden zal helaas ook de NK teams junioren komen te vervallen op 5 september.

Voor de NK Meerkamp U20/U18 & de ASICS NK U20/U18 is in overleg met de organisatoren besloten om deze te verplaatsen naar september. Hiermee hopen wij samen met de organisaties alsnog een prachtig NK neer te zetten met daarbij de deelnemersaantallen die horen bij deze twee NK’s. Het nationaal kwalificatie evenement op 13 juni gaat door met de geldende beperkingen van sneltesten en een maximum van 250 deelnemers. Zie ter info ook het bericht van 27 april.

De nieuwe data:

  • NK Meerkamp U20 & U18 - 4 en 5 september 2021
  • ASICS NK Atletiek U20 & U18 - 10 t/m 12 september 2021


De NK Masters en de ONK Para atletiek zitten nog later in het openingsplan van het kabinet. Hierover wordt later een besluit genomen of we de NK’s en de competities in juni organiseren of dat het verstandig is om ook deze te verplaatsen naar een later moment in het jaar.

De promotie/degradatie wedstrijden voor de senioren competitie worden een week vervroegd. Dit mede doordat er altijd veel junioren meedoen aan de senioren competitie en het anders gelijk valt met de ASICS NK U20 & U18.

Bekijk hier de laatste versie van de wedstrijdkalender

Flexibele clubs maken extra ronde mogelijk

Goed nieuws! Door de enthousiaste en flexibele reacties van atleten, clubs en officials is het gelukt om een extra C/D competitie ronde te organiseren op 3 juli! De locaties zijn hier te vinden. Is er in jouw regio nog geen organisatie, maar willen jullie wel meedoen met de C/D competitie en kunnen jullie het onderling organiseren? Neem dan contact op met competitie@atletiekunie.nl

Tot slot is de ‘Virtuele competitie’ een groot succes! Meer dan 50 verenigingen hebben meegedaan aan de eerste ronde. Benieuwd naar de voorlopige tussenstand van het algemeen klassement?

Bekijk het Algemeen Klassement

Meedoen met ronde 2 van de virtuele competitie? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

 

Foto: Virtuele C/D competitie Olympus'70 - Marlies Jongerius