Urban Athletics Series brengt atletiek naar de stad

28 mei 2019
Atletiekfan Vorige

Het geeft de atleet kick, het zet onze sport op de kaart en laat de puurheid van onze sport zien. Urban Athletics Series: atletiek midden in de stad. Van initiatieven in Rotterdam en Apeldoorn tot aan de Nederlands Kampioenschappen in hartje Utrecht. Met als uitkomst dat we in 2019 de krachten gaan bundelen en de Urban Athletics Series in het leven geroepen worden.

Pole Vault Series

Het meest succesvolle atletiekcircuit in de stad zijn de Urban Pole Vault Series. Het concept is vrij simpel. Een samenwerking tussen een sportmarketingbureau, een atletiekclub en een topatleet die samen een polsstokwedstrijd organiseren dat gezamenlijk een circuit vormt. Dit weekend vindt de vierde editie plaats in Apeldoorn, Alphen aan den Rijn en Wormerveer. Met Eelco Sintnicolaas, Femke Pluim en Menno Vloon als boegbeelden. Ben jij erbij? 

Het levert AV’34 in Apeldoorn mooie exposure op en jonge kinderen komen in aanraking met het polsstokspringen. Daarnaast versterkt het evenement de band met de gemeente en biedt het AV ‘34 mogelijke partnerships voor de toekomst. 


Menno Vloon in actie tijdens de NK Polsstokhoogspringen 2017 

Atletiek in de stad

De Urban Pole Vault Series is niet het enige succesvolle voorbeeld in Nederland. In 2017 en 2018 vond het polsstokhoogspringen, onderdeel van de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek, plaats in het centrum van Utrecht. Ook dit jaar vindt tijdens het NK Atletiek een City Event plaats, namelijk verspringen in het centrum van Den Haag. Daarnaast organiseert City Athletics in Rotterdam en Veenendaal een urban event en vindt er dit jaar voor de eerste keer een Urban Athletics event plaats bij de baancircuit wedstrijden.

Urban Athletics Series

Dit jaar worden de Urban Pole Vault Series uitgebreid met twee extra weekenden, het hordelopen en de sprint. In het tweede weekend van juli staat in drie steden het hordelopen op het programma. Het laatste weekend van augustus staat het weekend in het teken van de sprint.

Wil je meer weten over de Urban Athletics Series? Laat het ons weten en kijk op www.urbanathleticsseries.nl. #urbanathletics

Foto: Erik van Leeuwen