Van der Westen vijfde in Stuttgart

14 september 2008
Talentontwikkeling Vorige

Marcel van der Westen finishte als vijfde op de 100m horden bij de World Athletics Final in Stuttgart. Hij kwam tot een tijd van 13,57 (wind -1,3m/s). Winnaar was de Amerikaan David Oliver in 13,22.

Pamela Jelimo (Ken) won zondagmiddag ook bij de afsluiting van het atletiekseizoen de 800 meter. De Olympisch kampioene liep 1.56,23 en daarmee voegde ze nog eens 30.000 dollar toe aan het miljoen dat ze al binnensleepte als enige winnaar van de jackpot van de Golden League.

Sanya Richards had ook een lucratief weekend in Zuid-Duitsland. Ze won na de 200m op zaterdag ook de 400m op zondag. Blanka Vlasic kwam bij het hoogspringen als enige over de 2.01m, maar haar premie zal een schrale troost zijn voor het verlies van de halve GL-jackpot.

De uitslagen zijn hier te vinden.

Wisse elfde in Talence
Yvonne Wisse eindigde als elfde bij de zevenkamp in in Talence. Op de tweede dag kwam ze tot 6,10 bij het verspringen36,59 met de speer en 2.12,32 op de afsluitende 800m. Ze verzamelde 6029 punten, 69 minder dan in Gotzis. Winnares werd de Amerikaanse Hyleas Fountain met 6473 punten.
Bij de mannen ging de overwinning naar Andrey Kravchenko (WR) met 8312 punten, die onder meer het zwakke polshoogspringen van Maurice Smith – leider na de eerste dag – afstrafte.

Alle uitslagen van Talence zijn hier te vinden.

Pleidooi voor cross bij OS
Haile Gebrselassie, Paul Tergat en Kenenisa Bekele hebben in een gezamenlijk schrijven het IOC en de IAAF gevraagd de cross toe te voegen aan het programma van de Olympische Spelen.

De cross stond in 1924 op het programma van de Spelen. Het trio noemt het ‘de meeste natuurlijke elementaire vorm van sport’. Tergat en Bekele zijn beiden meervoudig winnaar: de Keniaan won vijfmaal, de Ethiopiër heeft elf titels (in een periode dat er zowel korte als lange crossen werden gehouden). Haile was nooit een groot veldloper.