Veel topatleten van start bij zaterdagavond editie Klaverblad Arena Games

04 juli 2018
Nationaal Baancircuit Vorige

Aanstaande zaterdag staat het Arenapark in Hilversum in het teken van de 22ste editie van de Klaverblad Arena Games. En dat is een bijzondere, omdat de wedstrijd voor het eerst op zaterdagavond wordt gehouden in plaats van zondagmiddag. Met acht Nederlandse toppers die later dit jaar aan het EK in Berlijn meedoen en buitenlandse deelname vanuit meer dan 20 landen, is de organisatie erin geslaagd om een sterk en gevarieerd deelnemersveld neer te zetten.

Nederlandse top test vorm voor EK Berlijn

Een groot deel van de Nederlandse atletiektop reist zaterdag naar Hilversum af om de vorm te testen voor het EK in augustus. Zo komen werpers Erik Cadée (discuswerpen), Melissa Boekelman (kogelstoten) en Corinne Nugter (discus) in actie. Meerkampsters Anouk Vetter (100 meter horden en verspringen) en Nadine Broersen (kogelstoten) zijn ook van de partij, net als polsstokhoogspringers Femke Pluim en Rutger Koppelaar. Christopher Garia gaat van start op de 100 meter en dat geldt ook voor blade runner Marlou van Rhijn.

Meer buitenlandse deelname dan ooit

Opvallend dit jaar is het enorm aantal buitenlandse atleten dat aan de Games meedoet. Zo staan er bij de 800 meter voor mannen een paar snelle Amerikaanse en Marokkaanse lopers aan de start met persoonlijke records onder de 1:48. Ook bij de 100 meter is er veel buitenlandse tegenstand voor de Nederlandse sprinters, bijvoorbeeld van de Turk Jak Ali Harvey, die al eens onder de tien seconden liep. Op de 400 meter gaat de Amerikaan Vernon Norwood (pr. 44.47 sec.) voor de winst. Bij het speerwerpen verschijnt Patriks Gailums (Letland) op de aanloop. Hij wierp in 2017 over de 80 meter.

Bij de vrouwen komen er twee snelle hordeloopsters uit Amerika en Jamaica, met persoonlijke records onder de 13 seconden. En op de 800 meter starten een paar buitenlandse loopsters die mikken op een tijd in de buurt van de twee minuten.

Veel 3000 meter-lopers

Voor de langeafstandslopers is het fijn dat de Klaverblad Arena Games dit jaar ’s avonds in plaats van ’s middags zijn en dat is terug te zien aan het deelnemersveld op de 3000 meter. Meer dan 30 atleten zullen de strijd met elkaar aangaan, waarbij we mogelijk een tijd onder de acht minuten gaan zien van de Amerikaan Mason Ferlic of de Zuid-Afrikaan Ryan Mphahlele.

Gratis toegang

Zoals altijd is de toegang van de Klaverblad Arena Games gratis. Het voorprogramma begint om 16:00 uur en iets voor 18:00 uur wordt de wedstrijd officieel geopend. Dat zal gebeuren door Floris Voorink (wethouder sport in Hilversum) en Paul Maas (voorzitter van de Gooise Atletiek Club). Vanaf dat moment is het drie uur lang genieten van topatletiek, eventueel onder het genot van een hapje en een drankje bij een van de foodtrucks. Om 21:00 uur wordt de wedstrijd afgesloten met de finales van de 100 meter en de prijsuitreiking voor de beste prestaties. Het volledige deelnemersveld en chronoloog en alle andere informatie vind je op de website van de Klaverblad Arena Games.

Tot zaterdag op het Arenapark in Hilversum!

Foto: Erik van Leeuwen