Vierdaags ASICS NK Atletiek spektakel: ben jij erbij?

29 mei 2015
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Vier dagen NK Atletiek
De Nederlandse kampioenschappen atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam worden in 2015 een vier- in plaats van een tweedaags toernooi. Ook worden de NK Estafette (4x100 en 4x400m) en de NK Meerkamp voor senioren geïntegreerd in deze ASICS NK Atletiek.

Een belangrijk argument voor deze aanpak is dat door het programmeren van kwalificatieronden ook meer atleten deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Zo kunnen meer verenigingen en sporters toewerken naar en deelnemen aan Nationale Kampioenschappen; daarmee is zowel de topsport als de breedtesport gebaat. Vier dagen NK Atletiek vermindert tevens de druk op de doorgaans overvolle zomerkalender. Tot slot willen we onze Nederlandse topatleten en –talenten meer ervaring op laten doen in het presteren op meerdaagse toernooien vergelijkbaar met EK’s en WK’s.

Een andere motivatie om de Nederlandse Kampioenschappen op deze wijze te upgraden is de aanloop naar de Europese Kampioenschappen Atletiek van 2016 in het Olympisch Stadion van Amsterdam. De ASICS NK Atletiek lijkt daarmee in haar nieuwe opzet op de EK Atletiek.

Meedoen?
Dankzij deze nieuwe opzet, er worden immers geen richtprestaties gehanteerd, kunnen meer atleten deelnemen, jij misschien ook?
Enige harde eisen waaraan je moet voldoen:

  • Je moet een wedstrijdlicentie hebben
  • Je bent minimaal C junior
  • Je hebt een baanprestatie geleverd tussen 1 april 2014 en 9 juli 2015

Begin juni start de inschrijving, maar je kunt hier alvast het programma en de wedstrijdbepalingen lezen.