Voorbeschouwing ASICS NK Atletiek: Discuswerpen Heren

13 juni 2016
NK Atletiek Vorige

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni vinden in het Olympisch Stadion in Amsterdam de ASICS NK Atletiek plaats. Deze week blikken wij vooruit op een aantal onderdelen waar onze speciale aandacht naar uitgaat. In deze voorbeschouwing: het discuswerpen voor de mannen.

De laatste keer dat het discuswerpen niet door Erik Cadée of Rutger Smith werd gewonnen was 2009. Dat was overigens een editie waar deze atleten niet aan meededen. Het moge duidelijk zijn: Erik Cadée of Rutger Smith gaat normaal gesproken de Nederlands titel pakken. Dit jaar zijn ze duidelijk aan elkaar gewaagd: beide atleten hebben elkaar dit seizoen al een keer verslagen en ook hun beste seizoenprestaties liggen dicht bij elkaar (het verschil bedraagt slechts 26 centimeter in het voordeel van Cadée). Beide heren zullen de titel willen pakken, maar zullen wellicht nog meer bezig zijn met het slechten van de 65-metergrens die recht geeft op deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Zowel Smith als Cadée heeft de limiet voor de Europese Kampioenschappen al wel behaald.

Achter de 2 grote favorieten valt er ook nog een bronzen medaille te behalen. De laatste paar jaren is het om deze plek stuivertje wisselen tussen Stephan Dekker, Maarten Persoon en Roland van Zuilen. De afgelopen twee jaar was het Dekker die aan het langste eind trok, maar dit jaar staat Persoon van deze 3 mannen het hoogst op de ranglijst. Naast dit trio zal ook A-junior Wout Zijlstra zich graag tussen de grote mannen willen laten zien.

De kwalificaties van het discuswerpen worden in 2 groepen afgewerkt: de eerste groep (met daarin o.a. Erik Cadée) begint op vrijdag om 16.20 uur aan hun Nederlands kampioenschap, de tweede kwalificatiegroep (met daarin o.a. Rutger Smith) staat op vrijdag om 17.20 ingepland. De finale wordt geworpen op zondag om 13.57 uur. 

Voor meer informatie over de ASICS NK Atletiek, zoals het chronoloog en de deelnemerslijsten kan je kijken op de speciale NK-site. Ben je zelf niet in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen, maar wil je de wedstrijden wel volgen, dan kan je vanaf vrijdag terecht op onze livestream.

NK