Wat gebeurt er met de competitie?

23 maart 2020
Competitie Vorige

Het coronavirus krijgt ook Nederland steeds meer in zijn greep. Daarom worden er vanuit het RIVM maatregelen genomen om de verdere verspreiding te voorkomen. De Atletiekunie volgt deze richtlijnen en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor de atletieksport.

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen en adviezen heeft NOC*NSF voor heel Nederland geadviseerd alle sportevenementen, waaronder competitie-, oefen- en trainingswedstrijden, en trainingen tot 6 april af te gelasten. De Atletiekunie geeft gevolg aan deze oproep en vroeg al eerder alle verenigingen met klem om per direct te stoppen met alle atletiek activiteiten.

Competitie afgelast (24-03-2020)

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de Atletiekunie besloten alle competities van het aankomend atletiekseizoen af te gelasten. Alle betrokken organisatoren en instanties zijn hierover geïnformeerd.

Dit besluit geldt voor alle niveaus van de atletiekcompetitie, die vanaf 18 april gepland stonden. Het coronavirus en de gevolgen ervan voor de Nederlandse samenleving hebben een enorme impact op de atletieksport. Accommodaties zijn gesloten en het verenigingsleven ligt stil. Zowel voor de topsporters als voor hen die op andere niveaus als sporter actief zijn, is er geen sprake meer van een normaal trainingsregime en op termijn een verantwoord wedstrijdklimaat.

Ook het Nederlands Kampioenschap Atletiek, gepland van 26 tot en met 28 juni in Den Haag, alsmede de overige NK’s tot en met 5 juli zijn hierbij gecanceld. Momenteel bekijken de LOC's samen met de Atletiekunie de alternatieven om deze evenementen, mogelijk in een andere vorm, in het najaar te laten plaatsvinden.

Alle informatie over de invloed van het coronavirus op de atletiek lees je hier. Daarnaast verwijzen we je ook graag naar de informatie over het coronavirus van NOC*NSF.

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met de competitieleiding