Weekend Round-Up

22 mei 2017
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Dit weekend had als hoogtepunt op de zaterdag natuurlijk de Nederlandse Kampioenschappen Teams. Maar dat was niet het enige dat er gebeurde. Zie hier ons wekelijkse overzicht:

ONK Para Atletiek
Bijna 100 enthousiaste atleten stonden in Zeeland aan de start van de ONK Para atletiek. In dit sterke deelnemersveld een hoop aanstormende talenten. De zonnige omstandigheden zorgden ervoor dat een hoop persoonlijke records sneuvelden en er goede prestaties werden neergezet. AV Scheldesport bedankt voor de fantastische organisatie! 

Foto's


Competitie ronde 1 - Junioren B
PAC Rotterdam gaat bij de jongens met overmacht aan de leiding na de eerste competitie ronde. Leiden Atletiek staat op plek twee en Haag Atletiek staat momenteel 3e. De nummers twaalf t/m zestien staan binnen 140 punten van elkaar. Dit kan dus nog heel spannend worden welke ploegen zich plaatsen voor de finale.

Bij de meisjes gaat Haag Atletiek aan de leiding met ruim 300 punten voorsprong op nummer 2 Ilion, waar Zoë Sedney haar vorm nogmaals bewees door tot twee keer toe een limiet te scoren voor de EYOF op de 100m horden en de 200m. Deze had ze al op zak maar scherpte hier dus wel haar persoonlijke records aan. PAC Rotterdam bezet de derde plek. Ook hier is het spannend welke ploegen zich weten te plaatsen voor de finale want de nummers twaalf t/m veertien verschillen minder dan 100 punten.NK Teams
Haag Atletiek was het toneel van de NK Teams. Hier ging voor het eerst in de clubhistorie Prins Hendrik er met de titel vandoor bij de mannen. Vanaf het begin was het eigenlijk al duidelijk dat de mannen van PH voor de overwinning gingen.
Bij de vrouwen was het een stuk spannender... Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 3 was slechts 2 punten. Uiteindelijk ging de overwinning naar de dames van Rotterdam Atletiek.
Eva Hovenkamp en Kiliana Heijmans wisten zich beide te kwalificeren voor de EK <23 op respectievelijk de 400m en het polsstokhoogspringen.
Menno Vloon deed nog drie pogingen op de WK limiet hoogte van 5.70m, maar het lukte hem niet hier overheen te komen.

Foto's

 

NK