Weekend round-up

29 mei 2017
Wedstrijden Vorige

Voor velen van ons was het een lang en vooral warm weekend. Toch is er weer heel wat gebeurd... Je leest erover in onze round-up! 

Limieten
Er werden dit weekend behoorlijk wat limieten gelopen voor de verschillende internationale toernooien deze zomer.
Voor een actueel overzicht van de atleten die de limiet behaald hebben per toernooi kun je terecht op onze website! 

Limieten


Hypomeeting Götzis
In het Oostenrijkse mekka voor de meerkamp was het dit weekend goed toeven. Vijf Nederlanders stonden zaterdag aan de start. Uiteindelijk wisten daar 4 atleten van te finishen. Nadine Broersen moest na de eerste dag opgeven vanwege een enkel kwetsuur. Voor de andere Nederlanders verliep het weekend wat beter...
Bij de vrouwen was Anouk Vetter de beste Nederlandse, met een puntentotaal van 6497 was dit goed voor de zevende plaats. Achter haar eindige Nadine Visser op 6355 punten, goed voor deelname aan de WK Atletiek later dit jaar in Londen.
Voormalig trainingsmaatjes Pieter Braun en Eelco Sintnicolaas waren namens Oranje de twee heren die meededen. Hier wist Pieter Braun ook de limiet te halen voor Londen met 8334 punten. Eelco eindigde zelfs als tweede op het podium in een knap Nederlands Record met 8539 punten!

Foto's dag 1 Foto's dag 2

Competities 
Dit weekend was het de tweede ronde van de competitie voor C/D junioren en senioren. Voor de huidige stand van zaken en alle uitslagen van afgelopen weekend kun je terecht op onze website.

Competitie


Diamond League - Eugene
Op vrijdag begon de Diamond League in de Amerikaanse staat Oregon erg goed. Sifan Hassan liep daar een formidable 5000m waarmee ze het Nederlands Record met dik 15 seconden aanscherpte naar 14.41:24.
Een dag later was het de beurt aan Dafne Schippers die op de 200m niet verder kwam dan een vierde plaats in 22.30s achter een ontketende Tori Bowie.

Verslag NOS


Harry Schulting Games
Op het sportpark van Vughtse Atletiekvereniging Prins Hendrik was het donderdag meteen raak. De organistie had van tevoren een extra bonus gezet op het behalen van nieuwe baanrecords. Dat hoef je tegen de atleten maar 1 keer te zeggen. Maar liefst 9 baanrecords moesten het ontgelden dit weekend!