Wereldrecords en nationale records op Open NK Para-Atletiek 2019

17 juni 2019
Atleten met handicap Vorige

Op zaterdag 15 juni vond op het sportpark Brakkenstein te Nijmegen de Open Nederlandse Kampioenschappen para-atletiek plaats. Deze werden voor de tweede keer op rij georganiseerd door Nijmegen Atletiek.

Ruim 90 atleten uit zes landen (Nederland, Wales, Spanje, Luxemburg, Duitsland en België) met opvallend sterke delegatie van 17 man uit Wales kwamen naar Nijmegen. Zij streden om de open Nederlandse titels op meer dan 20 verschillende onderdelen. De wedstrijd werd officieel geopend door Lara Baars, ambassadrice van de Open NK Para-Atletiek en atlete van Nijmegen Atletiek. De toeschouwers genoten van een spannende en enerverende competitie met prachtig weer en unieke atleten. Het was een wedstrijd met emotionele hoogte- en dieptepunten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de wedstrijd zijn twee officieuze*) nieuwe wereldrecords (Fleur Jong (13.63s op de 100m en Take Zonneveld 26,99m op discus) en diverse nationale records gevestigd. Tevens behaalden de atleten handen vol PR’s. Een verre stoot van Harrison Walsh (15.02m op kogel) leek aanvankelijk ook een mogelijk wereldrecord, maar hij bleek een week eerder nog verder te hebben gestoten in Grozetto, Italië.

De prijsuitreikingen werden verzorgd door Loek Janssen, voorzitter Nijmegen Atletiek. De evenementpresentatie gaf in een nieuwe vorm aandacht voor iedere para-atleet. Tevens werd het publiek deskundig geïnformeerd door gast speaker Jelmar Bos.

In de laatste fase van de wedstrijd liepen enkele Para-Atletiek onderdelen door in de 20e editie van de Next Generation Athletics (voorheen Nijmegen Global Athletics).

Deze combinatie van twee top-evenementen gaf beide evenementen extra allure. Dit wordt onderstreept door de quote van hoofdsponsor Provincie Gelderland bij monde van Jan Markink: ”We zijn trots dat de ONK Para Atletiek ook dit jaar weer in Gelderland worden georganiseerd! Op één dag en op één locatie zijn twee prachtige atletiekevenementen: ONK Para Atletiek en Nijmegen Next Generation Athletics op deze mooie locatie. Met sport halen we het beste en mooiste uit Gelderland!”

De Open NK Para-Atletiek editie van 2020 wordt georganiseerd door Eindhoven Atletiek.

Benieuwd naar alle uitslagen? Bekijk deze hier.
Foto’s en meer informatie volgen op de website.

*) moeten nog gecontroleerd en bevestigd worden

Bron: ONK Para Atletiek
Foto's: Max Kooijmans

NK