WK Doha – dag 8: estafettemannen lopen een nationaal record!

04 oktober 2019
Toernooien Vorige

Wat gebeurde er op dag acht van de wereldkampioenschappen atletiek in Doha? Van 27 september tot en met 6 oktober doen 30 Nederlandse atleten mee aan het toernooi in Qatar. Aan de hand van 2 cijfers blikken we terug op de prestaties van de Nederlandse atleten. 

37.91 sec.

Sensatie in de series 4x100 meter bij de mannen! De Nederlandse estafettemannen finishten als vijfde en leken uitgeschakeld met 37.91 sec, maar niets was minder waar. De mannen – met als opstelling Joris van Gool, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina – lopen een nationaal record en gaan met deze razendsnelle tijd door naar de finale als tweede tijdsnelsten. Met deze finaleplaats verzekeren de mannen zich ook van deelname aan de Olympische Spelen. Churandy Martina, die als slotloper van start ging voor het Nederlandse team, wist na de finish niet wat het zou worden. ‘Ik was binnen, maar ik wist nog niet wat de rest had gedaan. Ik wist wel dat het snel was,’ aldus Churandy. Dat alle acht de teams in de finale sterk zijn, weten de estafettemannen. ‘De wissels kunnen nog beter. Morgen kunnen we nog sneller zijn door iets scherper te zijn op alle wissels,’ aldus Hensley.

9de

De estafettevrouwen finishten als vierde in hun serie in een tijd van 43,01 sec. De vrouwen – met als opstelling Nargelis Statia Pieter, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Naomi Sedney – moesten het helaas zonder Dafne Schippers doen vanwege een liesblessure die Schippers eerder dit WK al opliep. De vrouwen moesten de tijden in de tweede serie afwachten en daarna bleek dat de 43,01 niet voldoende was. ‘Dit is echt heel jammer’, vertelde Van Hunenstijn na de race bij de NOS. ‘Dit valt tegen, maar we hebben ons best gedaan. Daar ligt het in ieder geval niet aan.’
 

Volg de WK Atletiek live via onze social media kanalen.

Fotografie: Erik van Leeuwen