WK Doha - dag 10: Visser loopt Nederlands record!

06 oktober 2019
Toernooien Vorige

Wat gebeurde er op dag negen van de wereldkampioenschappen atletiek in Doha? Van 27 september tot en met 6 oktober doen 30 Nederlandse atleten mee aan het toernooi in Qatar. Aan de hand van 4 cijfers blikken we terug op de prestaties van de Nederlandse atleten. 

ZESDE

Nadine Visser probeerde zich op de laatste dag van de WK in Doha te kwalificeren voor de finale van de 100 meter horden, en met succes. In de halve finale snelde Visser naar 12.62 sec., een nieuw Nederlands record (dat al op haar naam stond) én verzekerde ze zich van de finale. In de finale eindigde Visser op een prachtige zesde plaats, in een tijd van 12.66 sec. "Met deze tijd had ik twee jaar terug brons gewonnen. Het niveau is heel hoog, en ben blij dat ik er tussen stond. Ik probeerde zo hard mogelijk te lopen, kwam er toen soms te dicht op waardoor ik het op het einde nét niet helemaal kon houden. Het kan nog harder," aldus Visser bij NOS.

ZEVENDE

De estafettedames worden in de finale van de 4x400 meter zevende, ze finishen als achtste maar na een diskwalificatie van Canada worden ze alsnog zevende. Ze finishen na 3:27.89 min. "We zijn zevende van de wereld, superblij natuurlijk! We gaan naar de Olympische Spelen en om daar goed te presteren heb je de wedstrijden op wereldniveau nodig. We hebben onszelf écht bewezen, twee keer 3:27 min. Dit team heeft heel veel potentie," aldus de dames bij NOS.

Fotografie: Erik van Leeuwen