WK Doha - dag 4: Samuel en de Witte door naar halve finales!

30 september 2019
Toernooien Vorige

Wat gebeurde er op dag vier van de wereldkampioenschappen atletiek in Doha? Van 27 september tot en met 6 oktober doen 30 Nederlandse atleten mee aan het toernooi in Qatar. Aan de hand van 4 cijfers blikken we terug op de prestaties van de Nederlandse atleten. 

200 meter

Nadat Dafne Schippers gisteren een liesblessure opliep in de halve finale van de 100 meter was het de vraag of ze vandaag fit genoeg was om te starten op de 200 meter. Helaas bleek dat een fatsoenlijke warming-up voor Schippers niet haalbaar was. “Dezelfde blessure als in Rio, alleen toen had ik nog twee dagen extra om te herstellen en die heb ik nu niet,” aldus Dafne Schippers. Het eerst volgende doel is Schippers gereed krijgen voor de 4x100 meter. “Ik heb er nog geen streep doorgezet, maar ik ga geen risico’s nemen,“ vertelde Schippers bij de NOS.
 

3

Als derde tijdsnelste wist Jamile Samuel zich te plaatsen voor de halve finales op de 200 meter. In een tijd van 22.90 sec. snelde Samuel naar een evenaring van haar seizoen beste (SB) tijd. “Ik wil hier echt genieten. Ik mag gewoon meedoen met de snelle vrouwen en dan evenaar ik mijn SB. Ik denk dat het nóg sneller kan,” aldus een tevreden Samuel.

51.31

Lisanne de Witte begon in de tweede serie van de 400 meter. Ze liep een tijd van 51.31 sec. en hiermee bleef de Witte twee honderdste boven haar SB én bemachtigde ze een plekje bij de beste 24 waardoor we haar morgen terug zien in de halve finales van de 400 meter. "Ik weet zeker dat ik sneller kan dan vandaag," aldus Lisanne de Witte bij de NOS.
 

12

De laatste Nederlandse atleet die op dag vier in actie kwam was Taymir Burnet. Hij liep in de halve finale van de 200 meter een nipt persoonlijk record in 20.34 sec. Daarmee kwam hij net tekort voor de finale, maar werd hij knap twaalfde op zijn eerste WK. "Ik heb mijn best gedaan en heb een persoonlijk record gelopen. Een mooi cadeau, top 12 van de wereld is niet slecht," aldus Burnet. Burnet is nog niet klaar dit WK, hij komt nog in actie op de 4x100 meter estafette. "Vrijdag en zaterdag gaan we iets moois laten zien," vertelde Burnet bij de NOS.
 

Volg de WK Atletiek live via onze social media kanalen. Kijk voor alle foto’s van dag 4 hier.

Fotografie: Erik van Leeuwen