WK Dubai - dag 2: finale voor Hertog, van Weeghel 8e

08 november 2019
Toernooien Vorige

Van 7 tot en met 15 november vinden de Wereld Kampioenschappen Para Atletiek plaats in Dubai. Wat gebeurde er op dag 2 van de WK?

Dag twee in Dubai was er meteen een met de eerste finale voor Nederland. Kenny van Weeghel wist gisteren, als één van de twee tijdsnelste, knap de finale van de 100 meter te bereiken in een enorm sterk deelnemersveld. Waar hij in de halve finale nog een tijd van 14.27 sec noteerde, was hij vandaag in de finale niet opgewassen tegen zijn concurrenten. Kenny wordt uiteindelijk achtste. Zijn tijd: 14,62 sec. Het is wederom de Fin Leo Pekka Tahti die er in een razendsnelle 13.97 met de winst vandoor gaat. De Chinese Lio volgt kort daarop en de Mexicaan Cervantes pakt hier het brons.

We spraken van Weeghel kort na zijn finale: “dit was een voor mijn doen ongewoon slechte race. Alleen de start was goed, voor de rest was het niet best. Na een goede serie en halve finale had ik meer verwacht. Erg jammer dat ik niet heb kunnen meedoen in deze spannende race”.

Kenny heeft niet lang de tijd om hierover in te zitten, want nog geen 3 uur later stond hij aan de start van de series 800 meter. Helaas was zijn tijd 1:40.48 niet voldoende om zich te plaatsen voor de finale.

Ronald Hertog in National Record naar finale

De tweede Nederlander die dit WK in actie komt, is de ‘oude rot’ Ronald Hertog. Deze topatleet draait al behoorlijk wat jaren mee in de internationale top en met succes! Hij knalt rechtstreeks naar de winst in zijn halve finale 200 meter. Met 22.77 loopt hij én een Nationaal Record en hij kwalificeert zich als snelste voor de finale, die morgen om 16:09 uur gestreden wordt.

“Ik voelde me al sinds het trainingskamp in Turkije erg sterk. Mijn PR was alweer van 2 jaar geleden, dus ben erg blij dat dat er aan is. Als snelste had ik niet gedacht, maar geeft wel veel vertrouwen voor morgen. Ik kijk er erg naar uit!” aldus Ronald.

De mentor van het team

Topatleet Ronald Hertog draait al sinds 2006 mee in de internationale wereldtop en met succes! We spraken hem kort voor dit WK op Papendal, waar hij ook de rol van mentor op zich neemt voor de rest van het team:

 

Alle foto's zien? Bekijk het volledige fotoalbum van dag 2 hier.

Fotografie: Hélène Wiesenhaan
Video: Robin Wubben