WK Dubai - Dag 3: Hertog Wereldkampioen, Alkemade pakt zilver

09 november 2019
Topatletiek Vorige

Van 7 tot en met 15 november vinden de Wereld Kampioenschappen Para Atletiek plaats in Dubai. Wat gebeurde er op dag 3 van de WK?

WK debutante Kimberly Alkemade vertelde ons kort voor dit WK nog dat ze het erg spannend vond, haar eerste grote internationale toernooi en dat ze hoopte op een podiumplek. Van die zenuwen was weinig te zien vanmorgen om 07:43 waar ze in deze spannende 200 meter finale het zilver binnensleept! Haar tijd? Ook nog eens een PB van 26.98.

"Wat heb ik gedaan?!"

“Ik kan het nog niet geloven! Wat heb ik gedaan? Ik liep zoveel harder dan ik ooit gedaan heb. Ik voelde me heel sterk en snel, maar dit, dit had ik niet verwacht! Ik kijk uit naar de 100, deze medaille smaakt naar meer!”, aldus de kersverse zilveren medaillist. De 100 meter staat dinsdagochtend op het programma.

In deze zelfde finale stond ook Marlène van Gansewinkel; op papier de favoriet en in 2018 nog goed voor EK goud op de 100 en de 200 meter. Ook zij ging met één doel naar Dubai: goud! Helaas verliep deze 200 meter race voor Marlène anders dan gepland; na enkele meters stapte ze op de lijn en dit leverde haar een DQ op. “Balen, maar duidelijk, de regel is dat ik niet op de lijn mag staan en als ik dat dan doe moet ik gediskwalificeerd worden. DOM! Heb tijdens de race niet gemerkt dat ik op de lijn stond, wel dat ik er een beetje bij in de buurt zat. Op naar het verspringen van maandag!”
 

 

Ronald Hertog wereldkampioen 200 meter: "ik dacht, ik ga ze pakken"

Wat een race! In zijn halve finale gisteren wist hij al een razendsnelle tijd neer te zetten die hem een rechtstreekse finaleplek opleverde. Bovendien liep hij in deze halve finale al het Nationaal Record eraan door een tijd van 22.77 te klokken. Dat Hertog in absolute topvorm verkeert, blijkt wel in deze 200 meter finale! In het laatste deel van de race knalt hij zowel de Griek Seitis als de Amerikaanse Prince voorbij en pakt hij het goud in een waanzinnig snelle tijd én een nieuw Nationaal Record: 22.20.

“Super spannende race, na 100 meter lag ik 3e of 4e. Ik dacht, ik ga ze pakken en de laatste 5 meter wist ik het! Sinds mijn debuut in 2006 op mondiaal niveau is dit mijn eerste titel! Een hele mooie bekroning na medailles op speer en ver. Nu de titel op de 200 meter, ongelofelijk!
 

 

Fotografie: Hélène Wiesenhaan

Alle foto's zien? Check het fotoalbum van dag 3