WK Dubai – dag 4: Brons voor Nienke Timmer!

10 november 2019
Topatletiek Vorige

Van 7 tot en met 15 november vinden de Wereld Kampioenschappen Para Atletiek plaats in Dubai. Wat gebeurde er op dag 4 van de WK?

Nienke Timmer heeft de derde medaille voor Nederland binnengesleept. In een nieuwe persoonlijk record van 15.48 kwam ze als derde over de finish. Maria Lyle veroverde overtuigend het goud en het zilver is gewonnen door de Italiaanse Oxana Corso.

Nienke Timmer over haar 100 meter: “Ik voelde me bij de warmup al heel goed. Kon tijdens de race goed blijven lopen. Over de finish dacht ik eerst dat ik 4e was want er kwam achter me een meisje heel hard opzetten. Ik ben erg blij dat ik toch 3e ben geworden en ook nog een pr heb gelopen.”

Geen finaleplek voor Stefan Rusch

Stefan Rusch heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de 100 meter. De tijd van 16.67 was niet voldoende om bij de beste acht te komen. Met een kampioensschapsrecord van 14.89 plaatste de Tunesiër Walid Ktila zich als snelste voor de finale.

Vierde plek voor Amy Siemons

Amy Siemons kwam in de ochtend als vierde over de finish in de 100 meter finale. “Tevreden met het grootste gedeelte van de race. Wordt helaas voor 4e jaar op rij 4e en daar baal ik van.” aldus Amy.

Het was een snelle 100 meter race waarin Hannah Cockroft het Wereld Record heeft aangescherpt naar 16.77. Het zilver is gewonnen door Kare Adenegan en het brons is voor Alexa Halko.

Fotografie: Hélène Wiesenhaan