WK Dubai - dag 5: Zilver voor van Gansewinkel, NR Roorda

11 november 2019
Toernooien Vorige

Van 7 tot en met 15 november vinden de Wereld Kampioenschappen Para Atletiek plaats in Dubai. Wat gebeurde er op dag 5 van de WK?

Dag vijf van de WK Para Atletiek begon met het speerwerpen van Noëlle Roorda. Haar eerste worp was een voorbode voor de rest van de worpen. 'De eerste worp was direct 37 meter. Het voelde gelijk goed na een moeilijke voorbereiding vanwege ziekte. Dat ik vervolgens nog een persoonlijk record van 39.36 meter werp en 5e word, is echt fantastisch', aldus Roorda. Die afstand is niet alleen goed voor een persoonlijk record, maar ook voor een nieuw Nederlands record!

Halve finaleplaats voor van Weeghel

Kenny van Weeghel stond aan de start van de 400 meter. De derde keer dit toernooi dat hij series moet rijden. Net als op de 100 meter kwalificieert hij zich als één van de tijdsnelste voor de halve finales van morgenochtend (8:24u). 

Van Gansewinkel pakt zilver

Op het verspringen gingen twee Nederlandse atleten van start: Marlène van Gansewinkel en Fleur Jong. Het bleef tot aan de laatste sprong spannend voor de podiumplaatsen. Fleur Jong werd in de laatste ronde van het podium gesprongen en eindigt daardoor op de vierde plaats (5.16 meter). Marlène van Gansewinkel ging bijna de gehele wedstrijd aan kop, maar in de laatste poging was daar Maya Nakanishi (5.37 meter). Marlène van Gansewinkel wint hierdoor zilver op het verspringen met 5.28 meter. 'Dit is niet wat ik kan en niet wat ik had willen laten zien. Toch blij dat ik nog een zilveren medaille gewonnen heb,' aldus Marlène. 

Check hier de reacties van Marlene en Fleur in de mixed zone bij de NOS.

Fotografie: Hélène Wiesenhaan
Bekijk hier het fotoalbum van dag 5