WK Dubai - dag 6: Double Dutch op de 100m, Schouten 6e

12 november 2019
Topatletiek Vorige

Van 7 tot en met 15 november vinden de Wereld Kampioenschappen Para Atletiek plaats in Dubai. Wat gebeurde er op dag 6 van de WK?

Double Dutch in de finale 100 meter

Twee Nederlandse vlaggen kleuren het stadion in Dubai na deze razend spannende finale 100 meter! Marlène van Gansewinkel pakt het zilver in 12.96 en Kimberly Alkemade finisht knap derde in een tijd van 13.04. Fleur Jong klokt 13.33 en wordt zevende van de wereld.

Marlène: “ik ben superblij met vandaag. Trots dat ik een zilveren medaille heb behaald. Ik ga het lekker vieren en daarna me voorbereiden op volgend jaar”. Voor Kimberly kan het niet op dit WK: “wauw, weer een medaille! Twee PR’s, zilver en brons! Wat wil ik nog meer op m’n eerste toernooi?” 

“Ik ben heel blij dat weer terug ben. Ik stond in alle finales en kan niet wachten op volgend jaar”, aldus Fleur Jong na deze 100 meter finale.

Eerder deze ochtendDat er maar liefst drie Nederlandse dames in de finale stonden, was al een voorbode voor een spannende race. Eerder deze ochtend kwalificeerden zowel Marlène van Gansewinkel als Fleur Jong én Kimberly Alkemade zich knap rechtstreeks voor de finale 100 meter. Van Gansewinkel verpulverde zelfs het kampioenschapsrecord (haar tijd: 12.78) dat in de heat ervoor door Alkemade was gezet (12.90).

“Vanavond wordt een gave race, ik ben blij dat ik in de finale zit. Het niveau is erg hoog”, aldus Fleur na haar race. Ook Kimberly Alkemade, zaterdag nog goed voor zilver op de 200 meter, stijgt boven zichzelf uit: “ze heeft een droomweek in haar eerste internationale toernooi”, aldus de verslaggever in Dubai.

En tot slot Marlène van Gansewinkel, ze pakte gisteren nog de zilveren plak op het verspringen en kwam eerder al in actie op de 100 meter. Marlène verpulverde het door Alkemade gezette kampioenschapsrecord, door als eerste te finishen in een tijd van 12.78 sec. Marlène over haar halve finale: “Na een korte nacht zó kunnen lopen, geeft me veel vertrouwen voor de finale!”
 

Van Weeghel mist finale 400 meter

Kenny, paralympisch kampioen 400 meter, neemt het in deze tweede heat o.a. op tegen de regerend Wereld Kampioen en Championship Record houder Yassine Gharbi uit Tunesië. Kenny redt het niet in dit sterke veld: hij finisht teleurstellend zesde in een tijd van 48.24 en mist de finale 400 meter.

“Het hele toernooi is al net niet. Eigenlijk loopt het hele seizoen al niet zo lekker. Ik heb alles gegeven. Dit is wat het is op dit moment. Eerst maar eens vakantie houden en dan weer snel verder kijken richting Tokyo”, aldus Kenny na zijn 400 meter race.


 

Fleur Schouten zesde van de wereld

Fleur Schouten, in 2018 op het EK in Berlijn nog goed voor de bronzen plak, staat hier op dit WK in een sterk veld. Op papier, met een PB van 4.20 meter, hoort ze bij de beste vier. Wat kan ze in Dubai laten zien? Na drie pogingen blijft Schouten steken op 3.96 meter en komt ze helaas nog niet in de buurt van haar PB. Met deze afstand gaat ze als zesde van de top acht door naar de laatste drie finalesprongen. Helaas komt er bij haar laatste drie sprongen een rode vlag tevoorschijn waardoor ze, met een afstand van 3.96 meter, zesde wordt in deze WK finale. “Ik had graag verder willen springen. Het liep niet helemaal zoals ik wilde, ik had op meer gehoopt”, aldus Fleur na haar finale.

Fotografie: Hélène Wiesenhaan
Check het fotoalbum van dag 6