WK Dubai - dag 7: Ranki Oberoi wereldkampioen!

13 november 2019
Toernooien Vorige

Van 7 tot en met 15 november vinden de Wereld Kampioenschappen Para Atletiek plaats in Dubai. Wat gebeurde er op dag 7 van de WK?

Op dag 7 van de WK Para Atletiek moesten we vroeg uit de veren om Ranki Oberoi te zien verspringen. Om 6:03u (Nederlandse tijd) was het showtime voor Ranki. 'Ik wist dat de wind zou draaien tijdens mijn competitie, zoals de wind steeds draaide tijdens de ochtendsessies. Ik wilde in de 1e of de 2e poging laten zien aan de concurrentie hoe goed ik was en hoe goed ik mij voelde,'aldus Oberoi. Zo gezegd, zo gedaan, Ranki sprong in zijn tweede poging zijn eigen Nederlands record - van 7.13 meter - uit de boeken. Niemand wist deze afstand (7.39 meter) meer te overtreffen, zelfs niet Abdul Latif Romly (wereldrecordhouder op het verspringen). 'Een droom die uitkomt. Ik was al twee weken in goede vorm, ben heel blij dat dit gelukt is. Ik ben wereldkampioen...., wauw.' 

Nikita den Boer vierde van de wereld

Op haar eerste mondiale toernooi weet Nikita den Boer een fantastische race neer te zetten in de finale 5000 meter! Na een zeer tactische race finishte den Boer als vierde, kort achter de nummer drie. 'Zo! Dit was vet. Ik had van tevoren een plan bedacht met m’n coach Arno Mul en het werkte perfect! Op het eind kwam ik iets topsnelheid tekort, maar ik kijk vol vertrouwen vooruit naar volgend jaar!,' aldus den Boer. Haar tijd? 12:16.00!

Fotografie: Hélène Wiesenhaan
Check de foto's van dag 7!