WK Indoor atletiek 2021 uitgesteld

10 december 2020
Topatletiek Vorige

World Athletics heeft zojuist in een persbericht aangekondigd dat de WK Indoor Atletiek in Nanjing (19-21 maart 2021) worden uitgesteld naar maart 2023.

De afgelopen weken is er veel contact geweest tussen World Athletics en de Chinese atletiekfederatie. Gezien de huidige situatie en de recente ontwikkelingen heerst er een te grote onzekerheid over de coronapandemie begin 2021.

Om de veiligheid van zowel atleten als alle betrokkenen bij dit toernooi te kunnen garanderen, zijn alle risico’s en scenario’s die deze coronasituatie met zich mee brengt in kaart gebracht. Het preventiebeleid van gastland China om de wereldkampioenschappen uit te stellen naar 2023 wordt dan ook volledig gerespecteerd en ondersteund. Het indoorseizoen 2021 kent een erg krappe wedstrijdagenda waardoor uitstel later in het jaar niet mogelijk is. Gezien alle voorbereidingen en investeringen die Nanjing reeds heeft gedaan voor dit toernooi, is overeengekomen dat zij het evenement in 2023 hosten. In 2022 is Belgrado de organisator.

Lees hier het hele persbericht van World Athletics

Foto: Erik van Leeuwen (WK Indoor Birmingham 2018)